Streikemarkering ved heliporten på Sola

IE&FLT står mandag til onsdag denne uka ved helikopterterminalen på Sola utenfor Stavanger for å markere streiken i oljeserviceselskapet SLB UK.

Normalt har Industri Energi uka før jul stått på heliportene i nissedrakt og delt ut en liten hilsen til de som skal jobbe offshore i julen. I år er forbundet i streik på sokkelen, i oljeserviceselskapet SLB UK som har kontrakt med ConocoPhillips på Ekofisk. Årets julemarkering på heliporten er derfor en oppfordring til de som reiser offshore om å markere sin støtte til streiken og vise sin misnøye med streikebryteri.

Det er OSA-inspektørene Mads Tjøtta og Tor Leversen, samt nestleder i IE&FLT Ung, Kevin Fossnes, som står i inngangspartiet på heliporten på Sola og deler ut T-skjorter med tekstene «Stopp Streiebryterne» og «Vi støtter streiken i SLB UK» til de offshorereisende.

De aller fleste offshorereisende tar imot t-skjorter og gir full støtte til streiken. Foto: Atle Espen Helgesen

-Vi opplever massiv støtte fra de offshorereisende. Folk ser at dette er en viktig sak å kjempe for. Selv medlemmer i konkurrerende forbund tar imot t-skjorte og gir oss tommelen opp, sier Mads Tjøtta.

Han understreker at heliportaksjonen er spesielt rettet mot helikopteravganger til Ekofisk, siden det er der streiken pågår.

-Men alle som reiser ut fra Sola disse dagene vil se oss i inngangspartiet ved heliporten og alle får t-skjorte, understreker Tor Leversen.

Målet er å dele ut minst 700 t-skjorter i løpet av de tre dagene.

Industri Energi (nå IE&FLT) har vært i streik i det britiske oljeserviceselskapet SLB UK siden 31. mars. Selskapet har kontrakt med ConocoPhillips på Ekofisk på norsk sokkel.

Kravet er at de ansatte skal ha norske lønns- og arbeidsvilkår for arbeid på norsk sokkel. IE&FLT har krevd tariffavtale i SLB UK, noe selskapet nekter å imøtekomme.

Les mer om streiken:

Temaside om streiken i SLB UK

Dette jobber de streikende i SLB UK med til daglig

80.000 medlemmer står bak kravet om tariffavtale i SLB UK

Streikeskygge over åpning av nytt oljefelt

Flere klubber vil nekte å samarbeide med nytt personell på «Island Captain»

SLB UK har satt inn uorganiserte til å utføre jobben til de streikende

Schlumberger UK driver sosial dumping på Ekofisk-feltet

Oljeserviceselskap truer de ansatte med sparken hvis de streiker

Et gufs fra fortiden, sier leder i Ekofisk-komiteen

Får full støtte fra britisk og dansk fagbevegelse

Strømmer på med støtteerklæringer til de streikende

Havnearbeiderne i Esbjerg støtter de streikende i SLB UK