Trapper opp for å stoppe streiken i SLB UK

IE&FLT varsler sympatistreik i SLB-selskapet OneSubsea for å støtte de streikende medlemmene i SLB UK sin kamp for å få tariffavtale. -Vi trapper opp sympatiaksjonene for å stoppe streiken i SLB UK, sier nestleder Ommund Stokka i IE&FLT.

Arbeidsretten ga mandag klarsignal for at IE&FLT kan gå til sympatiaksjoner til støtte for de ni medlemmene i SLB UK som har streiket for tariffavtale siden mars.

-Vi vil fortløpende trappe opp med nye sympatiaksjoner. Vi skal ha norske lønns- og arbeidsvilkår på norsk sokkel. Vi kommer ikke til å gi oss før vi har fått gjennomslag for vårt krav om tariffavtale i SLB UK, sier nestleder Ommund Stokka i IE&FLT.

Forbundet varsler fredag at ti medlemmer i selskapet OneSubsea blir tatt ut i sympatistreik fra natt til 2. mars.

OneSubsea driver med havbunnsløsninger innen olje- og gassektoren. Selskapet holder til utenfor Bergen og eies av SLB. Det er ikke medlem av en arbeidsgiverorganisasjon.

Onsdag varslet forbundet at 75 medlemmer på Ekofisk tas ut i sympatistreik fra natt til 29. februar, i selskapene Archer og ConocoPhillips.

IE&FLT jobber dessuten med ytterligere opptrapping av sympatiaksjoner.

Det britiske oljeserviceselskapet SLB UK utfører brønnstimuleringstjenester fra fartøyet “Island Captain” på Ekofisk, hvor ConocoPhillips er operatør.  De SLB UK-ansatte utfører arbeid som er omfattet av oljeserviceavtalen, men deres lønns- og arbeidsbetingelser er langt under nivået i bransjen.

–Så lenge du jobber på norsk sokkel skal du ha norske lønns- og arbeidsvilkår. Det spiller ingen rolle hvilken nasjonalitet verken du eller din arbeidsgiver har. Det må ikke gis åpning for at selskaper skal kunne organisere seg vekk fra norske tariffavtaler. Dette er partene i arbeidslivet enig om og det er viktig å ivareta, sier Stokka.

Les mer om streiken i SLB UK her.

Industri Energi & Forbundet for ledelse og teknikk (IE&FLT) er LOs fjerde største forbund. Vi har 80.000 medlemmer innen olje-, gass- og landindustri som står for 80 prosent av den norske eksportverdien.

For ytterligere kommentar:

Ommund Stokka, nestleder i IE&FLT: 905 05 262

Erling Holmefjord, leder i arbeidslivsavdelingen i IE&FLT: 913 56 012