Lanserer instruksjonsvideo for de med lese- og skrivevansker

Prosjektet Dysleksivennlig Arbeidsplass (DVA) har gitt opphav til en instruksjonsvideo som viser hvordan arbeidstakere med lese- og skrivevansker kan dra nytte av tilgjengelige verktøy på mobilen og PC for å forenkle arbeidshverdagen.

Videoen er produsert av LO Media i deres studioer i Oslo. Den har intro fra arbeidsutvalgsmedlem Cay Nordhaug i Industri Energi og veiledning av Line Yri-Hagen, som er medlemskonsulent i Dysleksi Norge. Se videoen her:

Line Yri-Hagen demonstrerer forskjellige teknikker som ansatte kan benytte for å få tekster markert og opplest. Et eksempel er bruk av skannerapper som Microsoft Lens, som er tilgjengelig både for Android og iPhone. Ved hjelp av denne appen kan man ta bilder av tekster og få dem opplest ved å bruke funksjonen “Engasjerende leser”.

Videre viser hun hvordan folk kan uttrykke seg skriftlig ved hjelp av ulike apper, samt mange andre nyttige verktøy, metoder og tips.

Til stor nytte for mange

– Målet er å tilby korte og nyttige tips som kan brukes av alle, spesielt medlemmene våre og de som ønsker å gjøre arbeidsplassen sin mer dysleksivennlig, sa arbeidsutvalgsmedlem Cay Nordhaug da videoen ble spilt inn.

– Jeg tror videoen vil være til stor hjelp for mange, sier han.

Cay Nordhaug da videoen ble spilt inn i mai. Foto: Egil Brandsøy.

Line Yri-Hagen understreker at dette er verktøy de fleste har tilgjengelig i lomma.

– Disse verktøyene er tilgjengelige fra hvilken som helst mobil. Alle har like muligheter dersom de lærer seg disse verktøyene, sier hun.

Dysleksivannlig arbeidsplass (DVA) er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Industri, Dysleksi Norge og Industri Energi om å tilrettelegge arbeidslivet bedre for de med lese- og skrivevansker.