Trapper opp streiken med over tusen industriarbeidere

Industri Energi sendte tirsdag ettermiddag varsel om plassfratredelse for ytterligere 1115 medlemmer på elektrokjemisk overenskomst. – Vi trapper opp streiken for å legge økt press på arbeidsgiverne i Norsk Industri, sier forbundsleder Frode Alfheim.

Industri Energi tar ut ytterligere 1115 medlemmer på elektrokjemisk overenskomst i streik, i tillegg til de 1422 industriarbeiderne som allerede er i streik.

De nye som tas ut er fordelt på 655 medlemmer i Hydro Aluminium Sunndal, 444 medlemmer ved Alcoa Mosjøen og 16 medlemmer i Bilfinger Engineering & Maintenance Nordics.

Plassfratredelsen ble sendt til Riksmekler og Norsk Industri tirsdag ettermiddag. Det økte streikeuttaket gjelder fra mandag 22. august.

-Det at vi nå også tar ut deler av aluminiumsindustrien i streik betyr at det virkelig begynner å svi for arbeidsgiverne, sier forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim.

Han forklarer at det tar tid å kjøre ned og starte opp aluminiumsverk. Dessuten tar forbundet ut to verk som heller ikke vil få omsatt den kraften som de nå ikke får brukt.

-Vi legger økt press på arbeidsgiverne for å få i gang forhandlingsprosessen igjen, sier Alfheim.

Streiken i elektrokjemisk industri startet mandag 15. august etter at mekling ble brutt lørdag kveld.

-Hovedkravet vårt er å få på plass aksjonsrett i de lokale forhandlingene i hver enkelt bedrift. Den andre delen av kravet går på generelle lønns- og arbeidsvilkår, sier Alfheim.