Rettssaken om Equinor forpleining starter neste uke

Industri Energi har på vegne av 31 tidligere forpleiningsansatte tatt ut søksmål mot Equinor. Rettssaken starter i Stavanger tingrett neste uke. – Vi hevder det er virksomhetsoverdragelse og at folkene har rett til å beholde sine stillinger, sier forbundssekretær Herdis Rosland Eide.

Saksøkerne har tidligere vært ansatt i bemanningsforetaket MDE og arbeidet som renholdere og kokker på Equinors installasjoner på norsk sokkel. De ble oppsagt da Equinor i fjor høst avsluttet kontrakten med MDE.

-På grunn av nytt innleieregelverk avsluttet Equinor kontrakten med MDE. Isteden skulle det ansette forpleiningsfolk i eget selskap. Det er positivt at Equinor gikk til direkte ansettelser av forpleiningsansatte, men vi godtar ikke at de som allerede jobbet på installasjonene deres måtte søke på sine egne jobber og at mange av de ikke fikk beholde jobben, sier forbundssekretær Herdis Rosland Eide i Industri Energi

Hun understreker alle saksøkerne har utført jobben sin på en god måte og at de er godt likt ute på installasjonene, noe forbundet har dokumentasjon på.

Equinor valgte å ikke ansette dem, selv om det er klart at operatørselskapet trenger flere folk i forpleiningen.

-Kokkene og renholderne var først ansatt i ulike forpleiningsselskap som Equinor hadde kontrakt med, så ble kontrakten overført til bemanningsselskap og nå tar Equinor over forpleiningstjenesten selv. Det er altså et konstant behov for disse folkene, så det er uforståelig at Equinor ikke vil ansette de, sier Eide.

Industri Energi hevder at det har foregått en virksomhetsoverdragelse og at folkene da skal følge sine stillinger, mens Equinors er uenig og vil ansette på fritt grunnlag.

Rettssaken i Stavanger tingrett starter mandag 2. oktober og vil vare hele uken. Advokatene Ulrik Haukali og Agnete Velde Jansson i Industri Energi fører saken på vegne av saksøkerne.