-Nå må selskapene følge opp og søke leteblokker i nord

Olje- og energidepartementet vil lyse ut 92 leteblokker i nord i kommende tildelingsrunde TFO2023. -Svært gledelig, nå må selskapene følge opp og søke bredt, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sa på LOs olje- og gasskonferanse i Bergen tirsdag morgen at departementet vil legge til 92 blokker i nord til konsesjonsrunden TFO 2023 (tildeling i forhåndsdefinerte område).

-Jeg var på en konferanse i Sandefjord nylig der en viss nordnorsk forbundsleder brummet og kom med en pekefinger om at han forventet mer aktivitet i nord. I dag har jeg derfor satt i gang den årlige konsesjonsrunden der vi tilbyr nye leteområder til oljeselskapene. Forslaget til utlysing som er sendt på høring omfatter å legge til 92 blokker i nord til TFO-området, 78 av disse i Barentshavet, de resterende i nordlige deler av Norskehavet, sier olje- og energiminister Terje Aasland.

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi er strålende fornøyd. -Dette er svært gledelig. Nå må selskapene følge opp og søke bredt på de utlyste blokkene. Det kommer vi til å følge nøye med på i tiden framover, sier Alfheim.