Ber om snarlig møte med regjeringen for å stanse utflagging av norske oljejobber

Industri Energi sendte fredag brev til olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) og arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) der forbundet ber om møte med regjeringen for å sette en stopper for den planlagte utflaggingen av norske oljearbeidsplasser.

Industri Energi ser svært alvorlig på at det pågår en prosess for å flytte norske arbeidsplasser, som er direkte knyttet til driften av norsk sokkel, til utlandet.

Forrige uke ble det kjent at oljeserviceselskapet Halliburton vil flytte norske arbeidsplasser til et operasjonssenter i Dubai.

-Vi ber om et snarlig møte med statsrådene fordi vi er prinsipielt imot slik utflagging av arbeidsplasser knyttet til driften på norsk sokkel. Men også fordi vi mener det vil gå utover helse, miljø og sikkerhet, sier Frode Alfheim.

Industri Energi frykter dette bare er starten av en større prosess der offshore arbeidsplasser først flyttes til operasjonssentre på land, før de flyttes til lavkostland. Teknologisk er det ingenting som hindrer dette.

-Selskapene på norsk sokkel har ansvar for å produsere olje og gass på vegne av det norske samfunnet. Og aktiviteten på norsk sokkel skal gi ringvirkninger og arbeidsplasser i Norge. Utflagging av disse arbeidsplassene skal vi kjempe beinhardt imot, sier Alfheim.

Han understreker at forbundet også vil ta dette opp med operatørselskapene på norsk sokkel.