-Vi skal bygge nye industrier på skuldrene av dagens industrigiganter

– Det grønne skiftet skjer nå og vi skal bygge nye industrier på skuldrene til dagens industrigiganter, sa forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi under Arendalsuka torsdag kveld.

Under en direktesending på LO-TV fra Arendal ble Frode Alfheim utfordret av programleder Terje Svabø om hva det grønne skiftet vil si for Industri Energi sine 20.000 av 56.000 medlemmer som jobber innenfor olje- og gassnæringen.

– Jeg er «lugn» på at medlemmene våre innenfor olje og gass skal ha arbeid i mange år framover. Samtidig gjør trykket nå at selskapene innen olje og gass, og deres investorer, vrir seg rundt og investerer i både olje/gass og nye fornybare industrier. Nå er ikke det grønne skiftet lenger noe vi bare snakker om. Nå skal det skje. Og det skal skje på skuldrene av våre industrigiganter, sa Alfheim.

Industrien er vant med å utvikle seg

Alfheim viser til at det i Norge finnes en rekke industribedrifter, både på land og sokkelen, som er vant med å utvikle seg kontinuerlig.

-Vi har en fantastisk kompetanse i industrien som vi skal bruke til å bli enda bedre. Og som vi skal bruke til å utvikle nye industrier. Equinor, for eksempel, er flinke til å lete etter og produsere olje og gass. Nå har de også boret for å finne et egnet reservoar for injeksjon av CO2. Det vil legge til rette for en ny infrastruktur som både olje og gassektoren, men også annen industri, kan ta i bruk for å få ned karbonavtrykket på sin produksjon.

Alfheim forklarer at vi også skal bruke naturgass for å produsere utslippsfritt såkalt blått hydrogen som skal eksporteres til Europa.

Siste arrangement på årets Arendalsuka

TV-sendingen torsdag kveld var det siste arrangementet Industri Energi deltok på under årets Arendalsuka.

-Det har vært en spennende uke, og spesielt kjekt å treffe folk fysisk igjen for å snakke og lytte. Det gjennomgående samtaleemnet har vært «det grønne skiftet», sier Alfheim.

Han understreker at vi ikke greier å begrense den globale oppvarmingen, hvis vi ikke reduserer utslippene. – Det er en rekke spennende prosjekter på gang som vil videreutvikle industrien og samtidig redusere utslippene. Slik er sikker på at våre medlemmer vil kunne være med på å forandre verden.

-Det er i industrien vi skal finne løsningene på klimautfordringene. Det vil sikre arbeidsplassene både på land og sokkel. Og samtidig sikre inntekter som er nødvendig for å videreutvikle velferdsstaten, sier Alfheim.

Se sendingen i opptak her.