-Ungdom bør satse på oljebransjen hvis de vil løse klimautfordringen

Frode Alfheim (nr.2 fra venstre) deltok i debatten sammen med Stein Lier-Hansen (Norsk Industri), Kristin Færøvik (Lundin) og Torbjørn Andersen (Kværner). Foto: Atle Espen Helgesen
Frode Alfheim (nr.2 fra venstre) deltok i debatten sammen med Stein Lier-Hansen (Norsk Industri), Kristin Færøvik (Lundin) og Torbjørn Andersen (Kværner). Foto: Atle Espen Helgesen

tirsdag 14. januar 2020

-Det viktigste signalet vi kan gi til ungdommen er at hvis de vil være med å redde verden og løse klimautfordringen, så er det oljebransjen de må satse på, sa forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, i en debatt på Sandefjord-konferansen tirsdag.

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi deltok tirsdag i en paneldebatt på det såkalte Oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord om konkurransekraft på norsk sokkel.

-Oljebransjen har nå satt seg djerve mål som viser at den tar klimautfordringen på alvor. Den ferske ambisjonen som ble presentert av Equinor og Konkraft-samarbeidet forrige uke viser at vi skal nå de nasjonale klimamålene. Så skal vi også bidra til at vi når de globale klimamålene, sier han.

Alfheim slår fast at vi må slutte å bruke kreftene på kretsmesterskap, når det er det er verdensmesterskapet vi skal vinne.

Slåss ikke imot ny teknologi

I paneldebatten understreker Alfheim at Industri Energi aldri har slåss imot ny teknologi, men tvert imot ser på ny teknologi som avgjørende for utvikling.

-Samtidig er godt partssamarbeid og medvirkning avgjørende når man skal ta i bruk ny teknologi. Det må være involvering av de ansatte og de skal ha skikkelig opplæring, sier han.

Oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord er årets kanskje viktigste konferanse innenfor olje- og gassindustrien. Her møtes topplederne fra oljeselskapene, politikere, byråkrater og fagforeningsledere.

Partssamarbeid gir resultater

Alfheim viser i Sandefjord også til at han er stolt over at oljebransjen, etter en krevende periode med lav oljepris, igjen har fått fart på partssamarbeidet. – Og det ser vi resultater av. Det viser at når denne bransjen bestemmer seg for å trekke i sammen, så leverer vi, sier han.

Samtidig benytter han anledningen til å minne om at Hovedavtalen i år er 85 år.

-Hovedavtalen har sikret oss som arbeidstakere innflytelse, men den gir oss også ansvar. Det ansvaret skal vi fortsette å ta, sier Frode Alfheim.