– Uklokt og viser at vi trenger regler for utbyttestopp

– Disse pengene burde Lundin heller brukt til å sikre fortgang i utbyggingen av Alta Gotha-feltet, sier Frode Alfheim
– Disse pengene burde Lundin heller brukt til å sikre fortgang i utbyggingen av Alta Gotha-feltet, sier Frode Alfheim

lørdag 30. januar 2021

Det erDagens Næringslivsom skriver at Lundin øker utbyttet med 80 prosent til cirka 4,4 milliarder kroner.– Utrolig uklokt og viser at vi trenger regler for utbyttestopp, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

– Dette er på ingen måte hva vi ba om i arbeidet med oljepakka. Da oljeprisen falt og koronaen smalt, sto vi i fare for at tusenvis av arbeidsplasser skulle forsvinne. Da gjorde vi som vi pleier i Norge. Vi brukte den norske modellen, der arbeidsgivere, arbeidstakere og myndigheter jobber sammen for å finne løsninger for å sikre folk jobb. Vi jobba ikke for at eierne skulle bevilge seg sjøl svære utbytter,sier Frode Alfheim og viser til oppslaget i Dagens Næringsliv.

Alfheim påpeker at oljepakken skulle brukes for å hjelpe arbeidsfolk og sikre jobber, ikke milliardutbytter til eierne.

– Disse pengene burde Lundin heller brukt til å sikre fortgang i utbyggingen av Alta Gotha-feltet, sier han.

– Jeg var sjøl en av de som jobba hardt for at pakken måtte på plass, vi måtte sikre arbeidsplassene. Forhandlingene var tøffe og mange hadde motvilje mot å gi hjelp til oljebransjen, men vi i fagbevegelsen sto på sammen med arbeidsgiverne. Når et stort selskap som Lundin forvalter denne felles innsatsen så dårlig at de bevilger seg selv utbytter i milliardklassen, forteller det oss igjen at når fellesskapet stiller opp med støtteordninger må man samtidig legge inn krav som utbyttestopp.