Sjømannspensjonen sendes ut på høring til sommeren

Forbundssekretær Gro Losvik i Industri Energi
Forbundssekretær Gro Losvik i Industri Energi

onsdag 16. desember 2015

Det nye forslaget til sjømannspensjon skal etter planen sendes ut på høring sommeren 2016. Forbundssekretær Gro Losvik i Industri Energi mener det er viktig å få på plass en avklaring for de medlemmene som berøres.

Losvik har i starten av desember representert forbundet på et møte med arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) og representanter for både arbeidsgiver- og arbeidstakersiden.

– Det er viktig for oss å få avklart om sjømannspensjonen skal endres eller ei, forteller Losvik.

Nordsjøarbeiderne er den største gruppen som omfattes av sjømannspensjon. I underkant av 4 000 av Industri Energis medlemmer som jobber på flyterigg, går på denne avtalen.Losvik var med i utvalget som la fram en Norsk offentlig utredning (NOU) om sjømannspensjon. Det nye forslaget, som Losvik mener er en bærekraftig ordning, ble overlevert i desember 2014. Arbeidsministeren har nå varslet at det vil bli gjort en ekstern gjennomgang av NOU-en i januar 2016, og at det nye forslaget skal ut på høring til sommeren. Etter planen skal forslaget opp til behandling i Stortinget før påsken 2017. Om forslaget blir vedtatt, vil den nye ordningen for sjømannspensjon iverksettes fra 1. januar 2018.

– Blir det gjort store endringer i NOU-en eller tidsplanen, får vi beskjed om dette fra arbeidsministeren, sier Losvik.