Rekordmange gjennomførte LO-skolen

Arne Geir Mehl (Industri Energi), Runa Busch (Fora Form), Herdis Eide (Coor Service) og Stian Nordal Jensen (Alcoa) føler seg inspirerte og ekstra klare for utfordringer etter tiden på LO-skolen. Foto: Elin B. Øvrebø
Arne Geir Mehl (Industri Energi), Runa Busch (Fora Form), Herdis Eide (Coor Service) og Stian Nordal Jensen (Alcoa) føler seg inspirerte og ekstra klare for utfordringer etter tiden på LO-skolen. Foto: Elin B. Øvrebø

tirsdag 12. desember 2017

Industri Energi har allerede verdens beste tillitsvalgte. Med fagbevegelsens toppskolering LO-skolen får de styrke sin kunnskap og bli enda tryggere på sin rolle.Mandag ble årets kull hyllet av LO-sjefen.

Runa Busch (Fora Form), Herdis Eide (Coor Service), Stian Nordal Jensen (Alcoa) og Arne Geir Mehl (Industri Energi) smiler fra øre til øre. Sammen med 13 andre har de nettopp mottatt hedersnålen fra LO-leder Hans Christian Gabrielsen. Egentlig var tallet på årets kull 18, men én person fra et annet forbund måtte melde forfall før seremonien på LO-bygget.

Det er første gang at Industri Energi har så mange elever samtidig ved skolen. Målet med LO-skolen er å være en møteplass der tillitsvalgte fra de ulike forbundene kan dele erfaringer, bygger og styrke faglig samhold og finne fram til nye løsninger. Slik skal LO utvikles som samfunnsaktør. Skoleringen, som skjer i regi av AOF, startet i 1939. Til nå har mer enn 3.000 tillitsvalgte gjennomført skoleringen.

Gjengen fra Industri Energi legger ikke skjul på at de er stolte over seg selv og hverandre. Sammen har de satt på skolebenken og diskutert følgende temaer: arbeidsliv, samfunn, solidaritet, læring, og organisasjon og ledelse. Totalt går studiene over 11 uker. Vanligvis bruker deltakerne et par år på gjennomføre de nevnte bolkene.

Arne Geir Mehl forteller at han møtte seg selv i døren da han ble elev på skolen.

– Jeg må innrømme at jeg var påståelig da jeg startet på skolen. Å bli skolert i voksen alder var en utfordring for meg. Lærerne utfordret meg på temaer som jeg var sikker på at jeg kjente så godt fra før av. Jeg måtte rett og slett bli mer mottakelig for at verden ikke var slik jeg trodde. Det har vært en utrolig lærerik tid. Vi har lært å se samfunnet på en annen måte og det gjør at jeg blir mer reflektert over jobben jeg gjør i det daglige, sier han og anbefaler skolen på det varmeste.

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi synes det er flott at forbundet vises så godt igjen blant elevene på LO-skolen.

– Det er flott at så mange tillitsvalgte gjennomfører denne toppskoleringen! Skolen gir dem påfyll og er til god hjelp i arbeidet deres som tillitsvalgte etterpå, sier han.