-Regjeringen må bruke norsk design i det nye regjeringskvartalet

Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi.
Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi.

onsdag 17. juni 2020

– Norsk design holder internasjonal kvalitet og vinner priser utenlands. Nå bør regjeringen velge norsk når de skal bygge og pusse opp det nye regjeringskvartalet, krever Frode Alfheim, som er forbundsleder i Industri Energi.

– Jeg mener vi bør kunne kreve at myndighetene velger norsk design, norske produkter og norske arbeidsplasser i offentlige byggeprosjekter tilknyttet regjeringens virksomhet, sier Frode Alfheim til Dagsavisen (abo).

Han understreker at norskproduserte møbler og interiør er ettertraktet i det globale markedet. – Da er det et tankekors at man i så liten grad benytter seg av vår egen ferdigvareindustri, sier Alfheim, som legger til:

– Norsk design har internasjonal kvalitet og har et godt marked ute. I Norge blir det likevel gjerne til at man velger andre lands design. Det bør de ikke gjøre i byggene i det nye regjeringskvartalet, mener Alfheim.

Han får full støtte av administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen: – Byggene i det nye regjeringskvartalet blir viktige signalbygg for landet. Da mener vi at regjeringen bør velge norsk design når de skal innrede, sier Lier-Hansen.

Industri Energi og Norsk Industri lanserte nylig sitt nye samarbeidsprosjekt «Velg Norsk Design». Prosjektet er et samarbeid for å øke bevisstheten og kjennskapen om norsk design- og ferdigvareindustri.