Positivt møte med den nye olje- og energiministeren

Industri Energi og den nye olje- og energiministeren, Marte Mjøs Persen (Ap), møttes tirsdag ettermiddag for å diskutere industriutvikling. Et møte som lover godt for samarbeidet, mener forbundsleder Frode Alfheim.

– Olje- og energiministeren er en svært viktig statsrådspost for vårt forbund og våre medlemmer, sa Alfheim under åpningen av møtet. Han viste til at forbundet organiserer 56 000 medlemmer innen både offshore- og landbasert industri.

Det var derfor godt kjente temaer Alfheim tok opp i sitt innledende innlegg; som viktigheten av at industrien sikres kraft til langsiktige og konkurransedyktige vilkår, at det jobbes effektivt og godt med etablering av nye industrier som hydrogen og havvind, og at norsk sokkel skal utvikles – ikke avvikles. Forbundslederen viste spesielt til kraftsituasjonen både i Norge og Europa, og hvor avgjørende leveransene av norsk gass har vært gjennom høsten.

Statsråden kvitterte på sin side med at hun er glad for allerede å ha mottatt sin første PUD (plan for utbygging og drift), som ble for Tommeliten A-utbyggingen. Feltet som er en havbunnsutbygging i tilknytning til Ekofisk, med ConocoPhillips som operatør, er en investering på 12,5 milliarder kroner og er ventet å gi 5000 årsverk totalt over levetiden.

Allerede klar for første offshoretur

Persen har også allerede avtalt sin første offshoretur, som vil bli til Sverdrup-feltet. I tillegg blir hun å se på Industri Energis landsmøte om to uker.

– Vi kjenner jo Persen fra før og vet hva hun står for. Jeg synes dette var et veldig godt første møte med den nye olje- og energiministeren, sier Alfheim og fortsetter:

– Industri Energi har tradisjon for tett, godt og konstruktivt samarbeid med statsrådene for våre fagfelt. Vi skal bidra med å bringe videre kompetansen og erfaringene fra våre tillitsvalgte og medlemmer. Den er viktig for å utvikle norsk industri, med mer verdiskaping, flere arbeidsplasser og lavere klimautslipp.

Fra Industri Energi til Olje- og energidepartementet

På møtet ble det også gjensyn med Arild Theimann. For noen uker siden gikk han fra forbundets samfunnspolitiske avdeling, til å bli politisk rådgiver i Olje- og energidepartement. En jobb som bringer Theimann tett på den nye statsråden.