Oppfordrer hele oljeservicesektoren å ikke benytte Wizz Air

Oljeservicebransjen som omfatter 90 leverandørbedrifter i oljå oppfordres å ikke benytte Wizz Air. Arkivfoto
Oljeservicebransjen som omfatter 90 leverandørbedrifter i oljå oppfordres å ikke benytte Wizz Air. Arkivfoto

søndag 25. oktober 2020

OSA-samarbeidskomité som representerer 8000 Industri Energi-medlemmer oppfordrer de tillitsvalgte i oljeservicesektoren å ta kontakt med sine bedrifter og jobbe aktivt for at Wizz Air ikke benyttes.

I en fersk uttalelse skriver OSA-samarbeidskomité at så lenge Wizz Air har arbeidstakerfiendtlige holdninger oppfordres selskaper innenfor oljeservice å aldri akseptere at flyselskapets tjenester benyttes i virksomheten.

«Vi viser i denne forbindelse til partenes anerkjennelse av den frie organisasjonsrett, jf. hovedavtalenes kapittel 1 og oppfordrer herved tillitsvalgte innen oljeservicesektoren til å ta kontakt med sine bedrifter og aktivt jobbe for at Wizz Air ikke benyttes og at bedriftene igjen instruerer sitt reisebyrå til å fjerne Wizz Air fra bedriftens reisebestillinger» skriver OSA-samarbeidskomité i uttalelsen.

Når Wizz Air går så tydelig ut mot fagbevegelsen, viser det ikke bare at de mangler forståelse for det norske arbeidsliv, men at de også er en direkte trussel mot den norske modellen, mener samarbeidskomiteen.

Forbundslederen i Industri Energi, Frode Alfheim, gikk 11.oktober ut mot Wizz Air i VG.Også Odfjell Drilling har etter oppfordring fra Industri Energi-klubben bestemt at de ikke vil benytte Wizz Air. Siden har en rekke fagforeninger, bedrifter og organisasjoner gått sterkt ut imot det ungarske flyselskapets holdninger mot fagforeninger og et anstendig organisert arbeidsliv.

OSA-samarbeidskomité skriver i uttalelsen at høy organisasjonsgrad er en konkurransefordel og gjør norsk arbeidsliv bedre. «Et arbeidsliv der fagorganiserte blir holdt unna er et direkte motstykke til Norges suksesshistorie og noe vi aldri vil akseptere. Et slikt arbeidsliv vil også være en trussel mot vår bransje, og våre selskapers eksistens i Norge» står det i uttalelsen.

OSA-samarbeidskomité består av både oljeservice, landbaser og offshore helikopterbransjen og representerer nær 8000 Industri Energi-medlemmer i 90 bedrifter.

Les hele uttalelsen (vedlagt)

OSA-uttalelse om Wizz Air