Oppfordrer ungdom å engasjere seg og være stolte av norsk industri

Forbundsleder Frode Alfheim talte til 145 engasjerte ungdom under åpningen av Ungdomskonferansen fredag. Foto: Atle Espen Helgesen
Forbundsleder Frode Alfheim talte til 145 engasjerte ungdom under åpningen av Ungdomskonferansen fredag. Foto: Atle Espen Helgesen

fredag 18. oktober 2019

– Som medlemmer i Industri Energi representerer dere næringer som står for 80 prosent av verdiskapingen i Norge. Det fører med seg klimautslipp, noe som gjør at vi er omdiskutert. Men vi må gå inn i den debatten med stolthet, sa forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi under åpningen av Ungdomskonferansen fredag ettermiddag.

Frode Alfheim sier at industrien i Norge, både offshore og på fastlandet, produserer renest i verden, men han påpeker at det ikke skal være noen hvilepute.

– Hvis produktene vi lager er etterspurt ute i verden er det viktig at vi med de laveste utslippene produserer disse. Men det er ikke nok. Vi skal produsere enda renere. Det er en utfordring som dere ungdommer bør gripe. Og det er viktig at dere engasjerer dere i denne debatten ute i ungdomsmiljøene, sier han.

Trenger rekruttering til industrien

Alfheim sier det også er nødvendig å sikre rekruttering til yrker i land- og offshoreindustrien.

–Ungdom skal være stolte over å jobbe i industrien og vi trenger unge som vil satse på utdanninger som gir jobb i industrien. Da skal dere kunne vite at det er trygghet for faste jobber i industrien, ikke bare midlertidige stillinger, sier Alfheim.

-For å få til det trenger vi et organisert arbeidsliv med sterke fagforeninger, sier han.

Alfheim minner om at det neste år er hovedoppgjør, der det forhandles om alt i tariffavtalene, ikke bare lønn, og han oppfordrer ungdommen til å engasjere seg i debattene og spille inn forslag og krav til tarifforhandlingene.

Bruk tiden på Ungdomskonferansen godt

-Industri Energis ungdomskonferanse er en stor og viktig konferanse. Bruk tiden her godt og ta med dere energien hjem og stå på for et godt ungdomsarbeid i bedriftene deres, oppfordrer Alfheim.

Industri Energis ungdomskonferanse arrangeres for fjortende gang. Konferansen foregår på Sola, utenfor Stavanger fredag, lørdag og søndag. Konferansen samler 145 deltakere under 33 år fra Industri Energis medlemsbedrifter fra hele landet.