-Oljeindustrien skal fortsatt gi trygge og gode arbeidsplasser i Norge

Den norske olje- og gassvirksomheten skal også i framtiden baseres på trygge og gode arbeidsplasser i Norge, slår arbeidsutvalgsmedlem Asle Reime i Industri Energi fast på Offshore Strategikonferansen.

Asle Reime, som er del av ledelsen i Industri Energi, understrekte på Offshore Strategikonferansen i Stavanger mandag at den norske olje- og gassindustrien skal komme hele nasjonen til gode.

-Oljen og gassen på norsk sokkel er fellesskapets ressurser. Og den norske modellen skal fortsatt legges til grunn i videreutviklingen av denne næringen, sier Reime.

Han viser til at det pågår diskusjoner i enkelte selskaper om å flagge ut arbeidsplasser fra norsk sokkel. -Det jobber vi beinhardt imot. Denne næringen skal fortsatt bygges på trygge og gode arbeidsplasser i Norge, sier Reime.

I innlegget på Offshore Strategikonferansen understreker Asle Reime at et velfungerende trepartssamarbeid er helt nødvendig for å lykkes med å videreutvikle olje- og gassnæringen på en god måte. – Det er intense lønnsforhandlinger mellom arbeidsgiverne og arbeidstakerne noen få dager hver vår, men resten av året samarbeider vi, for å utvikle og ta vare på industrien vår, sier Reime.

Asle Reime (2 fra høyre) på scenen under Offshore Strategikonferansen, sammen med Ingrid Sølvberg (OD), Anne Myhrvold (Ptil), Terje Lien Aasland (statsråd OED), Ståle Kyllingstad (IKM) og Stein Lier Hansen (Norsk Industri). Foto: Atle Espen Helgesen

Han understreker at olje og gass på ingen måte er en solnedgangsindustri. – Denne industrien skal utvikles sammen med en storstilt satsing på havvind, karbonfangst og -lagring, hydrogen og havbunnmineraler. Samtidig må vi rette forsknings- og utdanningsinnsatsen der det trengs mest. Her må partene i arbeidslivet jobbe sammen med myndighetene om å skape utdanninger som er tilpasset behovet i industrien, sier Reime.

Han viser også til at utviklingen av fagarbeideren må ivaretas.

-Samtidig skal vi vise våre barn og barnebarn at det er en framtid i olje- og gassindustrien. Vi skal framsnakke den, sånn at de vil søke seg mot et langt yrkesliv i denne spennende bransjen. Så skal vi organisere dem og sikre de gode lønns- og arbeidsvilkår, sier Asle Reime.