Odfjell Drilling vil ikke reise med Wizz Air

Klubbleder Harald Hereid og sekretær Eirik Grimstad Øvrelid avbildet under riggbesøk i dag, da det mottok den positive responsen fra selskapet. Foto: Jarle Knoph
Klubbleder Harald Hereid og sekretær Eirik Grimstad Øvrelid avbildet under riggbesøk i dag, da det mottok den positive responsen fra selskapet. Foto: Jarle Knoph

torsdag 15. oktober 2020

Industri Energi-klubben i Odfjell Drilling tok i går ettermiddag initiativ ovenfor selskapet om å slutte seg til i rekken av aktører som ikke vil fly med Wizz Air. Selskapet tok forslaget på strak arm og allerede i dag morges var de nye retningslinjene en realitet.

– Jeg er stolt over at vår administrerende direktør, Simen Lieungh, reagerte så kjapt og fulgte opp forslaget vårt umiddelbart, sier klubbleder Harald Hereid.

Odfjell Drilling har allerede sørget for at Wizz Air ikke blir tilgjengelig i selskapets reiseportal.

Odfjell Drilling er at av de største riggselskapene på norsk sokkel og har omtrent 2500 ansatte i Norge.

Hereid er rystet over Wizz Air sine uttalelser om at de ikke vil tillate de ansatte å inngå tariffavtaler, når de nå er i ferd med å etablere seg i Norge.

– Wizz Air mangler totalt forståelse for hvordan det skal være i arbeidslivet, det kan vi rett og slett ikke sitte stille å se på, slår Hereid fast.

Hereid mener at det å bruke utenlandske selskaper, som kommer til Norge og nekter ansatte ordnede arbeidsforhold, er til fare for seriøse bedrifter i Norge.

– Slipper vi til slike useriøse arbeidsgivere, risikerer vi at de slår beina under de seriøse bedriftene som ønsker ordnede arbeidsforhold.

– Takket være det at vi har klart å få til ordnede forhold på norsk sokkel, så konkurrer vi på kvalitet og ikke arbeidsbetingelser i riggbransjen, det er både arbeidsgiver og de ansatte tjent med, sier Hereid.

Har fått mange gode tilbakemeldinger

Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi. Foto: Industri Energi
Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi. Foto: Industri Energi

Det var søndag formiddag at forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, gikk ut mot Wizz Air.

– Når Wizz Air smeller igjen døren for fagbevegelsen og et anstendig organisert arbeidsliv, smeller vi igjen døren for dem, sa han til VG.

Oppslaget har fått stor oppmerksomhet og forbundslederen har fått mange reaksjoner.

– Reaksjonene mot Wizz Air sin fagforeningsfiendtlige holdning har vært enorme, det er virkelig godt nytt for alle som ønsker et ordnet og seriøst arbeidsliv.

Alfheim ble svært glad da Hereid ringte for å fortelle om de nye retningslinjene i Odfjell Drilling.

– Dette viser den norske modellen på sitt beste, der partene går sammen om å vise at i Norge er det den norske modellen som gjelder. Vi skal ikke konkurrere om hvem som kan være mest useriøs, vi skal konkurrere om hvem som kan levere best kvalitet, sier Alfheim.