Industri Energi-medlem døde etter arbeidsulykke på Tambar-feltet

fredag 8. desember 2017

Freddy Olsen (43) er bekreftet omkommet etter en arbeidsulykke på Maersk Interceptor på Tambar-feltet. Våre tanker går til de pårørende og arbeidskollegene, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Saken er oppdatert etter at politiet har offentliggjort identiteten til omkomne.

– Dette er forferdelig trist! Våre tanker går til de pårørende og arbeidskollegene, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Ulykken fant sted på Maersk Interceptor på Tambar-feltet, som er et satelittfelt til Ula-feltet i Nordsjøen, torsdag 7. desember. Hovedredningssentralen fikk melding om ulykken klokken 12.02. Den omkommne mannen falt i sjøen under vedlikeholdsarbeid på riggen, skriver Stavanger Aftenblad.

Han ble plukket opp av et standby-fartøy og brakt med helikopter til Haukeland Universitetssykehus. Fredag morgen ble det opplyst at han døde av skadene.

Den andre skadde mannen ble fraktet til Stavanger Universitetssykehus. Sykehuset opplyser om at han er alvorlig skadd, men at tilstanden hans er stabil.

– Vi regner med at saken blir håndtert på en skikkelig måte, og at vi får vite mer om hendelsesforløpet etter at saken har blitt gransket, sier Alfheim.

Petroleumstilsynet vil granske ulykken.

 

Pårørende kan henvende seg til Maersk Drilling på telefon: 52 01 71 11