Lønnsoppgjøret for oljeservice i havn

Forhandlingslederne Frode Alfheim (Industri Energi) og Jan Hodneland (Norsk olje og gass) signerte oppgjøret. Foto: Atle Espen Helgesen
Forhandlingslederne Frode Alfheim (Industri Energi) og Jan Hodneland (Norsk olje og gass) signerte oppgjøret. Foto: Atle Espen Helgesen

onsdag 15. mai 2019

Industri Energi kom onsdag kveld i havn med lønnsforhandlingene for ansatte innen oljeservice.

Industri Energi og Norsk olje og gass er onsdag kveld kommet fram til et resultat for oljeserviceansatte.

Oppgjøret gir oljeserviceansatte en lønnsøkning på 19.700 kroner. I tillegg blir skift-/nattillegget økt med 3 kroner til 86,50 kroner.

Helligdagsgodtgjørelsen økes med 50 kroner til 2025 kroner per dag.

-Vi er tålig fornøyd. Dette er første oppgjør med ny lønnsmatrise for oljeservice. Gjennomføringen har lagt grunnlag for oversiktlige forhandlinger og vi fikk et oppgjør i tråd med rammen, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Partene understreker at det skal gjennomføres reelle lokale forhandlinger.

– Også i årets oppgjør har det vært et fokusområde for oss å forbedre lønnsdannelsen for landansatte og individuelt avlønnede. Det skal det fortsatt være, noe arbeidsgiverne er enig med oss i, sier Alfheim.

Oljeserviceavtalen omfatter cirka 6000 Industri Energi-medlemmer.

I år er det mellomoppgjør, som betyr at det bare forhandles om lønnsregulering. Dette til forskjell fra hovedoppgjør, hvor det forhandles om alle bestemmelsene i tariffavtalene.