Mellomoppgjøret 2021: Lønnsforhandlingene for møbelindustrien er i mål

Asle Reime ledet møbelforhandlingene. Arkivfoto: Atle Espen Helgesen
Asle Reime ledet møbelforhandlingene. Arkivfoto: Atle Espen Helgesen

torsdag 27. mai 2021

Industri Energi og Norsk Industri er i mål med forhandlingene for ansatte i møbelindustrien. – Vi er ikke fornøyd med at minstelønnssatsen er så lav, sier forhandlingsleder Asle Reime i Industri Energi.

Etter en dag med forhandling i Oslo er partene kommet til et resultat som gir alle på overenskomsten frontfagets ramme på 2.25 kroner. Partene er også enig om å justere opp minstelønnssatsen med 3,25 kroner per time til 176.25 kroner per time. Totalt cirka 7000 kroner i året.

-Men vi er langt fra fornøyd med at minstelønn er så lav, så dette vil vi ta med oss til hovedoppgjøret i 2022, sier Asle Reime, forhandlingsleder i Industri Energi.

Forhandlingene fortsetter nå lokalt i de enkelte bedrifter. Derskal bransjen følge de fire kriteriene for lokal lønnsdannelsen i bedriftene.

I år er det mellomoppgjør, som betyr at det bare forhandles om lønnsregulering. Dette til forskjell fra hovedoppgjør, hvor det forhandles om alle bestemmelsene i tariffavtalene. Det er ikke streikerett i forbindelse med mellomoppgjøret.

Industri Energis forhandlingsutvalg: Asle Reime (forhandlingsleder), Einar Olsvik (forhandler), Ann Rustad (leder samarbeidskomiteen og tillitsvalgt i Ekornes Beds).