LO-lederen sier klart nei til oljeomkamp i Ap

fredag 7. september 2018

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen vil ha forutsigbarhet for oljenæringen, og sier i Dagens Næringsliv at han ikke vil ha omkamp om Arbeiderpartiets vedtatte politikk for oljeutvinning i nord.

Arbeiderpartiets landsmøte vedtok i 2017 å konsekvensutrede Nordland 6, LO-kongressen samme år havnet på tilsvarende vedtak.

I den senere tid har krefter i lokal- og fylkeslag i partiet, samt AUF, tatt til ordet for å endre partiets politikk. Det tar altså LO avstand fra.

LO-leder Gabrielsen understreker til avisen atvedtaket Ap gjorde i 2017 forener både vernehensyn og viktig forutsigbarhet for olje- og gassnæringen.

Han viser videre til atat selv om det nå går bra med olje- og gassnæringen, vil den være helt avhengig av nye leteområder og ny aktivitet i årene som kommer.

– Mye av det vi skal drive med i fremtiden, kommer til å stå på skuldrene til det vi driver med nå. Det er viktig å ha med seg at dette ikke er en næring man kan skru av og på. Vi må beholde kunnskapene og kompetansen nettopp for å lykkes også innen andre områder, sier Gabrielsen til Dagens Næringsliv.

Les hele artikkelen «LO vil stoppe oljeomkamp», publisert 6. septmber, på Dagens Næringsliv sine nettsider (betalings-sak).

Les også:Viktig med konsekvensutredning av Nordland VI, VII og Troms II