Landsstyremøtet: – Håper vi kan møtes fysisk igjen etter sommerferien

Frode Alfheim under en tidligere tale på Oslo Kongressenter, der høstens landsmøte forhåpentligvis vil samle tillitsvalgte fra hele landet. Arkivfoto.
Frode Alfheim under en tidligere tale på Oslo Kongressenter, der høstens landsmøte forhåpentligvis vil samle tillitsvalgte fra hele landet. Arkivfoto.

tirsdag 15. juni 2021

Torsdag ettermiddag åpnet forbundsleder Frode Alfheim landsstyremøtet, som også denne gang ble avholdt digitalt grunnet koronasituasjonen.

Forbundsleder Frode Alfheim åpnet talen sin til landsstyret med å konstatere at møtet nok en gang måtte gjennomføres elektronisk, men viste optimistisk til at gjenåpningen av samfunnet er i gang.

– Jeg håper vi kan gå i gang med å treffes fysisk igjen over sommeren. Det skal bli godt å kunne reise på bedriftsbesøk og møtes på ekte, sa han.

Alfheim la til at han både håper og tror landsmøtet i november vil kunne gjennomføres på ordinært vis, med hele forsamlingen i samme sal.

Roste tillitsvalgte og medlemmer for koronainnsatsen

Forbundslederen roste de tillitsvalgte og medlemmene for jobben som er gjort ute på arbeidsplassene gjennom det siste året.

– Dere kan alle være stolte over jobben som er gjort for å holde hjulene i gang under krevende vilkår, sa han, med henvisning til at mange av bedriftene har kommet bedre gjennom pandemien enn først fryktet.

Ny LO-leder siden sist

Etter at Hans-Christian Gabrielsen brått og uventa gikk bort i vinter, har LO fått ny leder siden sist landsstyret møttes. Peggy Hessen Følsvik er valgt til ny LO-leder fram til den utsatte LO-kongressen blir avholdt neste år.

– Jeg vil få rose Peggy for den jobben hun har gjort. Hun har stått fram som en solid og samlende leder i den vanskelige situasjonen hun tok over jobben i, sa han.

Stortingsmelding og plattform

Fredag forrige uke ble det for første gang presentert en samlet stortingsmelding om norske energiressurser. Meldingen som bærer navnet «Energi til arbeid» er ment å vise hvordan Norge kan bruke energiressursene til å skape vekst og nye arbeidsplasser.

Samtidig som regjeringen har jobbet med stortingsmeldingen, har Industri Energi, i samarbeid med en rekke andre organisasjoner, utarbeidet en energi- og industripolitisk plattform. Denne ble lansert i slutten av mai.

– Gjennomslagskraften vår står mye sterkere når vi klarer å samarbeide med andre, sa Alfheim om plattformen og muligheten for å påvirke stortingsmeldingen.

Han forklarte at myndighetenes klimamål representerer både muligheter og utfordringer for norsk industri.

– Vi skal jobbe for at våre eksisterende industriarbeidsplasser videreutvikles og at nye industrier etableres, sa han.

– Rapporten er et veldig godt utgangspunkt for landsmøtet vi skal ha i høst, der vi skal vedta vår egen politikk for neste landsmøteperiode, avsluttet Alfheim.