Kritisk til Aker BPs prosess for å innføre krav om koronavaksine

Oljeselskapet Aker BP varsler at det fra 1. februar innfører krav om at offshorearbeidere skal være beskyttet mot koronavirus. – Vi er sterkt kritisk til prosessen Aker BP har kjørt, sier nestleder Lill-Heidi Bakkerud i Industri Energi.

Leder Ingard Haugeberg i Industri Energi-klubben ABC (Ansattes Bedrifts Club) i Aker BP opplyser at oljeselskapet har startet en «ekspress-prosess» med å innføre vaksinekrav for alle offshoreansatte.

-Vi er enig i at vi skal beskytte våre ansatte og våre leverandører på best mulig måte, men det krever også at vi involveres i hvordan det skal skje og hvordan våre ansatte og leverandører blir ivaretatt i denne prosessen, sier Haugeberg. 

Han understreker at det ikke har vært involvering av verken klubb eller vernetjeneste i forkant.

-Bedriften har ikke ført drøftelser eller involvert oss på noen måte vedrørende hvordan dette skal skje, sier Haugeberg og understreker at ABC er meget skuffet over bedriftens framgangsmåte i saken.

Nestleder i Industri Energi, Lill-Heidi Bakkerud, reagerer kraftig på hvordan Aker BP har gått fram i denne saken. – Aker BP har bestemt seg for å innføre inngripende tiltak overfor sine ansatte, uten å involvere verken klubb og vernetjeneste. Det er uholdbart, sier Bakkerud.

Hun viser til at det trengs en grundig risikovurdering, med arbeidstakermedvirkning. Og at det er en rekke spørsmål som må avklares. Hun oppfordrer bedriften å bruke noe mer tid og kjøre en ryddig prosess framover med ordentlig medvirkning fra de ansattes representanter.