Klart for bluesfest på Notodden med Industri Energi på laget

Marvellous Medicine med Marie Kristin Dale hadde et fyrverkeri av en konsert i 2016 på Barrikaden kro. (Foto: Trond M. Elstad)
Marvellous Medicine med Marie Kristin Dale hadde et fyrverkeri av en konsert i 2016 på Barrikaden kro. (Foto: Trond M. Elstad)

onsdag 10. juli 2019

Industri Energi har bevilget 50.000 kroner til årets Notodden Blues Festival 1.- 4.august. LO er generalsponsor for festivalen.

–Det blir fantastisk å nok en gang oppleve artister i verdensklasse, sier forbundssekretær Egil Kristiansen i Industri Energi.

Han skal sammen med Per Inge Grimsmo og Jarle Vines informere om Industri Energis medlemsfordeler på stand under festivalen.

–Vi håper som vanlig å komme i kontakt med så mange som mulig. Det blir også quiz i år. En ekstra bonus vil være om vi får nye medlemmer til å melde seg inn i forbundet, sier han.

Industri Energi skal også selge t-skjorter til inntekt for Norsk Folkehjelp.

–I forkant av festivalen har det allerede kommet inn 800.000 kroner. Aktiviteten generer store inntekter som Norsk Folkehjelp kan bruke til viktige prosjekter i inn-og utland, sier han.

Gratis konserter

Hver dag holdes det gratis konserter på Barrikaden kro.

–Der kan alle som vil få med seg gode live musikere. Erfaringsmessig er det stor stemning på kroa, og det vil nok rykke i rockefoten til de fleste som er i festivalmodus, sier han.

Årets festival avsluttes søndag med stor gratiskonsert med Steinar Albrigtsen og venner fra Telemark som Monika Nordli, Olav Torgeir Kopsland, Morten Omlid, Espen Fjelle, mfl.

–Dette er et solidaritetstiltak. Det er viktig at de som ikke har så god råd også får kjenne på festivalfølelsen. Før om årene har det vært mellom 3 -og 5000 tilhørere på gratiskonserten, sier han.

Det blir en best of-konsert med kjente låter fra hele Albrigtsens lange karriere. Steinar Albrigtsen har vært gjennom en tøff kreftbehandling. Dette blir hans første store konsert etter at han har kjempet seg tilbake. Gratiskonserten med tittelen «Somliga går med trasiga skor» er gjort mulig gjennom samarbeid med norsk fagbevegelse tilknyttet LO.

Toppkanoner står i kø for å spille på festivalen. Little Steven and the Disciples of Soul blir et høydepunkt lørdag 3. august. For øvrig skal det også i år arrangeres ulike sesjoner på Little Steven’s Blues School.

Se også bluesfest.no