Jubel for ilandføring i Finnmark

Ordfører Marianne Sivertsen Næss og tillitsvalgt Håvard Pedersen slapp jubelen løs i dag. Foto: Privat
Ordfører Marianne Sivertsen Næss og tillitsvalgt Håvard Pedersen slapp jubelen løs i dag. Foto: Privat

mandag 8. juni 2020

Klubbleder Håvard Pedersen for Industri Energi på Melkøya og ordfører i Hammerfest Marianne Sivertsen Næss jubler over flertallet på Stortinget for ilandføring av olje til Veidnes i Finnmark.

En sjeldent god dag på jobben for Hammerfest-ordfører Marianne Sivertsen Næss. Hun var den som kom først med ideen om at ilandsføringsprosjektet på Veidnes måtte inn i tiltakspakken for olje- og gassindustrien. I dag ble arbeidet kronet med et solid flertallsvedtak.

-Vi klarte det! Ilandføring på Veidnes er inne i krisepakken. Alle partier stiller seg bak et løfte om Veidnes. Med Veidnes bygges det infrastruktur for fremtiden, nært der hvor verdiene skapes. For Hammerfest-regionen, porten til Barentshavet, vil dagens skattepakke gi petroleumsaktiviteten i Barentshavet mer forutsigbare rammer. Wisting kan lettere realiseres, og Nord-Norges største leverandørklynge og arbeidsplasser i nord går en sikrere tid i møte.

Håvard Pedersen er ikke mindre glad.

-Dette er en stor dag. Det er en stor dag for Finnmark, for Nord-Norge og for hele industrien, sier klubblederen for Industri Energi på Snøhvit.

Han gleder seg for at forbundet har jobbet hardt med å få en løsning som vises lang hele kysten på plass.

Hammefest-ordføreren takker mange på det hun ser på som en merkedag langs kysten.

-Takk også til bådeFrode Alfheimi Industri Energi ogHans-Christian Gabrielseni LO, som har gjort en kjempeinnsats for å få dette på plass, sier ordføreren.

Industri Energi krever at nå må prosjektene settes igang