Ingrid Sølvberg blir oljedirektør etter Bente Nyland

Ingrid Sølvberg, utnevnt som ny direktør i Oljedirektoratet etter Bente Nyland. (Foto: Oljedirektoratet).
Ingrid Sølvberg, utnevnt som ny direktør i Oljedirektoratet etter Bente Nyland. (Foto: Oljedirektoratet).

fredag 11. oktober 2019

Sølvberg ble utnevnt av kongen i statsråd i dag, 11. oktober, som direktør i Oljedirektoratet. Olje- og energidepartementet har ikke fastsatt dato for når hun tiltrer i stillingen. – Jeg gratulerer Ingrid Sølvberg, og ser frem til et godt samarbeid, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Direktørstillingen i direktorat lyses ut som åremålsstilling på seks år, med mulighet for en ny seksårsperiode.Bente Nylands andre åremålsperiode går ut ved nyttår.

Hun gratulerer Ingrid Sølvberg med ny jobb i en pressemelding fra Oljedirektoratet:

– Dette er en av de mest spennende stillingene i petroleumsvirksomheten. Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver dag. Jeg ønsker Ingrid lykke til, sier Nyland.

Ingrid Sølvberg sier at hun ser fram til å ta fatt som toppleder. Etter mer enn fem år som del av ODs strategiske ledelse med ansvar for utbygging og drift, kjenner hun organisasjonen godt, og hun er vel kjent med virksomheten på sokkelen.

– Bente Nyland har gjort en flott jobb som oljedirektør. Hun har vært en tydelig talsperson for at ressursene på norsk sokkel skal utnyttes på best mulig måte, og at verdiskapingen skal komme fellesskapet til gode, sier Sølvberg, som ikke legger skjul på at det blir «store sko å fylle».

Ingrid Sølvberg (49) er sivilingeniør innen marinteknologi fra Norges tekniske høgskole (NTH, nå NTNU). Hun tiltrådte som direktør for utbygging og drift i Oljedirektoratet i juni 2014. Hun begynte sin karriere i Statoil (nå Equinor) i 1995 som undervannsingeniør, og fikk sin første lederstilling i 2004. Sølvberg har hatt en rekke lederstillinger, og var blant annet direktør for plattformteknologi og marine undersøkelser i perioden 2007-2010 og deretter HMS-direktør for midt- og nedstrømsvirksomheten i selskapet.

I 2012 gikk hun til Centrica som kommersiell leder, før hun i 2013 tiltrådte som direktør for Norskehavet og Barentshavet i OD. Hun har hatt styreverv i Norges geotekniske institutt (NGI) og Ship Manouvering Simulator Center (SMSC).