Industri Energi vant årets byggeskikkpris i Stavanger

Industri Energi har pusset opp byggene sine midt i hjertet av Stavanger. Foto: Atle Espen Helgesen
Industri Energi har pusset opp byggene sine midt i hjertet av Stavanger. Foto: Atle Espen Helgesen

mandag 21. oktober 2019

Industri Energi sine nyoppussede bygg i Kongsgata vant årets byggeskikkpris i Stavanger. Industri Energi var også folkets favoritt, etter avstemming i sosiale medier.

De nye byggene til Industri Energi i Kongsgata 52–60 ble fredag utropt som vinner av årets byggeskikkpris i Stavanger. Nybygget i Kongsgata ble valgt i konkurranse med nye Gamlingen og Norges Bank-bygget.

Juryen hadde seks stemmer i kåringen. I tillegg hadde byens innbyggere muligheten til å stemme fram sin favoritt i sosiale medier. Også her fikk vinneren flest stemmer: 46,4 prosent. Gamlingen kom på andreplass med 32,8, mens Norges Bank-bygget fikk 20,8 prosent.

Juryens begrunnelse er: «Kongsgata 52–60 representerer en interessant tilnærming til hvordan den bygde byen tas i bruk på en ny måte, og hvordan mindre bygninger kan slås sammen for å romme en stor arbeidsplass.

Ved å rehabilitere bygningene mot Kongsgata, og legge til nye bygninger, er opplevelsen og identiteten til Kongsgata bevart. De nye byggene er moderne i sitt formspråk, samtidig som de i rytme og skala kompletterer gateløpet i god dialog med de eksisterende bygningene. Nybygget mot Bergelandsgata tar i bruk tegl på en ny og spennende måte, og binder sammen den småskala trehusbebyggelsen mot Kongsgata og 90-tallsbebyggelsen i Bergelandsgata. Det arkitektoniske grepet gjør Kongsgata 52-60 til et foregangsprosjekt som viser hvordan større bedrifter kan etablere seg i byen ved å ta i bruk eksisterende bygningsmasse.

Kongsgata 52-60 viser en ny og kreativ måte å ta i bruk den bygde byen på, og er et godt eksempel på at man kan få til næring i sentrum og samtidig bevare byens kvaliteter.

Den gode byen er en miks av ulike funksjoner, og arbeidsplasser i sentrum er et viktig premiss for det gode bylivet.»