Industri Energi-nissene gir gaver til folk som skal jobbe offshore i julen

Frode Nirisen (fra venstre), Sten Ove Jensen, Oddvin Andreassen og Terje Nysted stilte opp som julenisser på heliporten på Sola tirsdag. Foto: Atle Espen Helgesen
Frode Nirisen (fra venstre), Sten Ove Jensen, Oddvin Andreassen og Terje Nysted stilte opp som julenisser på heliporten på Sola tirsdag. Foto: Atle Espen Helgesen

tirsdag 19. desember 2017

Tradisjonen tro stiller Industri Energi-nissene på heliportene på Vestlandet for å gi gaver til de som skal jobbe offshore i julen. – Det er viktig å vise at vi bryr oss om de som skal tilbringe julen ute i havet, sier julenissene.

Tusenvis av oljearbeiderne må tilbringe julen på rigger og plattformer ute i havet på norsk sokkel, uten anledning til å treffe familiene sine. Industri Energi stiller derfor på helikopterterminalene på Sola, Flesland og Kvernberget i dagene før jul for å vise at vi bryr oss om medlemmene våre og ønske dem en riktig god jul.

Tirsdag morgen står Sten Ove Jensen organisasjonssekretær i forbundet, Oddvin Andreassen (klubbleder i Archer), Terje Nysted (klubbleder i Weatherford) og Frode Nirisen (HVO i ConocoPhillips) på heliporten på Sola utenfor Stavanger.

Iført fullt nisseutstyr deler de ut gaver og en liten julehilsen fra Industri Energi til alle som skal reise med helikopter ut i havet. –Vi ønsker de som skal feire julen ute i havet en riktig god jul og vil vise at vi setter pris på medlemmene våre, sier Sten Ove Jensen.

Viktig å være synlig

– Samtidig så er det en god anledning til å være synlig overfor offshorearbeidere og en anledning til å rekruttere nye medlemmer, sier Jensen.

Han understreker at nissene ikke skiller mellom folk og at alle de møter på heliporten får en gave, også medlemmer i konkurrerende forbund.

– Vi prøver å få med oss alle flygningene, fra tidlig morgen til siste flight om kvelden i disse dagene. Og med økt offshoreaktivitet i nord vil vi i framtiden også vurdere å være til stede på helikopterterminalene lenger nord, fortsetter han.

Blir satt pris på

Terje Nysted gir pakke til en av offshorearbeiderne som i dag reiste ut fra Sola. Foto: Atle Espen Helgesen
Terje Nysted gir pakke til en av offshorearbeiderne som i dag reiste ut fra Sola. Foto: Atle Espen Helgesen

Klubbleder i Weatherford, Terje Nysted, mener det er «knallviktig» å treffe medlemmer som skal jobbe ute i havet i julen. – Offshorearbeidere som drar på jobb nå er borte fra familiene sine hele julen. Da er spesielt viktig for oss å treffe de, utveksle noen ord og gi dem en liten gave. Det er tydelig at mange setter pris på det, sier han.

Oddvin Andreassen, klubbleder i Archer, har i løpet av morgentimene fått mange kjekke tilbakemeldinger både fra medlemmer og ikke-medlemmer. – De aller fleste setter stor pris på at vi gjør dette, og bortimot ingen sier nei til å få med en gave på turen, sier han.

Frode Nirisen fra Ekofisk-komiteen stiller som julenisse på heliporten for fjerde år på rad. Han oppfordrer alle klubber å delta på slike arrangement. – Det er viktig at klubbene og tillitsvalgte viser seg fram overfor medlemmene. Det er vi som er forbundets ansikter utad og vi kjenner folkene som skal dra på jobb ute i havet. Ved å stille opp her viser vi at vi bryr oss. Det setter folk svært stor pris på, sier han.

Industri Energi-nissene stiller på de tre største helikopterterminalene Sola, Flesland og Kvernberget 18.-20. desember.