Industri Energi krever at nå må prosjektene settes i gang

Forbundsleder Frode Alfheim.
Forbundsleder Frode Alfheim.

mandag 8. juni 2020

Industri Energi er glad for at vi har fått på plass en tiltakspakke som skal sikre tusenvis av arbeidsplasser i oljeindustrien. – Nå må oljeselskapene være sitt ansvar bevisst og snarest sette i gang de nye prosjektene og sikre arbeidsplassene, krever forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi sier Stortingets flertall, gjennom sin innstilling fra finanskomiteen, nå har fått på plass en helt nødvendig tiltakspakke for oljenæringen.

-Dette skal sikre tusenvis av arbeidsplasser i hele verdikjeden, over hele landet, sier Alfheim.

Han gir ros til politikerne som har bidratt til å nå enigheten, og understeker at det ikke bare er viktig for selskapene og de som jobber i bransjen, men vel så viktig for å sikre langsiktige inntekter for landet og velferdsstaten.

En sentral del av pakken er å sikre rammer for igangsettelse av nye prosjekter som Noaka/Krafla i Nordsjøen, samt Wisting i Barentshavet, inkludert en ny oljeterminal på Veidnes i Finnmark.

-Hvert av disse prosjektene vil gi 50.000 årsverk. Dette er arbeidsplasser som er spredt over hele landet. Nå må oljeselskapene være sitt ansvar bevisst og snarest sette i gang disse prosjektene, sier Alfheim.

Industri Energi har stått i front, sammen med LO og Fellesforbundet, for å få på plass en god nok tiltakspakke som gjør at oljeselskapene får i gang de nye prosjektene.

-Uten Industri Energis trøkk og konstruktive bidrag i forhandlingene hadde vi aldri lykkes med å få på plass denne pakken, slår Alfheim fast.

Det er samarbeidsorganet Konkraft som består at Industri Energi, LO og Fellesforbundet, sammen med arbeidsgiverne i NHO, Norsk olje og gass, Norsk Industri og Norges Rederiforbund som har jobbet fram forslaget, og fremmet det overfor myndighetene.

-Det at vi diskuterer og lykkes å bli enig om en så viktig tiltakspakke i disse krevende tider, viser at trepartssamarbeidet og den norske modellen fungerer slik den skal. Vår jobb er å sikre arbeidsplassene for medlemmene våre, sier Alfheim.