Industri Energi erklærer Stena Drilling uønsket på norsk sokkel

Asle Reime, områdeleder i Industri Energi.
Asle Reime, områdeleder i Industri Energi.

mandag 19. mars 2018

Stena Drilling viser at det ikke bryr seg om sine ansatte. -Vi kan ikke ha et selskap som ikke respekterer tariffavtaler på norsk sokkel. Industri Energi erklærer derfor selskapet uønsket, sier områdeansvarlig for forhandlingsavdelingen i Industri Energi, Asle Reime.

Stena Drilling nekter fremdeles Industri Energis lokale tillitsvalgte å komme om bord på riggen «Stena Don» som ligger i varmt opplag på Orknøyene utenfor Skottland.

-Industri Energi har tariffavtale med selskapet. Ifølge den har tillitsvalgte har rett til å komme ombord og besøke medlemmene når det er ønskelig, sier Reime.

Saken har nå pågått i over en uke og tross massivt press fra forbundet og hyppig brevutveksling mellom ledelsen i riggselskapet og forbundsledelsen i Industri Energi, så nekter Stena Drilling fortsatt å la vår tillitsvalgt få møte sine medlemmer på riggen.

-Slik opptreden er fullstendig uakseptabel. Selskapet viser ingen tegn til å endre sin holdning. Derfor må vi gå til det dramatiske skrittet å erklære Stena Drilling som uønsket på norsk sokkel, slik vi også gjorde med det samme selskapet i 2010, sier Reime.