Industri Energi er glad riggstreiken endelig er avsluttet

Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi
Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi

torsdag 19. juli 2018

-Jeg er glad for at Safes riggstreik endelig er over. Dette har vært en streik som har rammet arbeidsplasser og en næring som ennå ikke er over kneiken, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Gjennom Riksmekleren er det torsdag ettermiddag kommet en løsning mellomNorges Rederiforbund og Safe. Dermed avsluttes streiken umiddelbart.

I en kommentar skriver Norges Rederiforbund at dette har vært en meningsløs streik der Safe ikke har oppnådd annet enn det som ble avtalt med Industri Energi i mai.

– Jeg er glad for atstreiken nå er avsluttet. Men jeg er redd det eneste Safe har oppnådd er en avtale som gjør at rederiene ikke kommer til å ansette folk over 50 år, med kort pensjonsopptjening, før ny sjømannspensjonsordning er på plass, fordi det vil dra med seg så store ekstra kostnader, sier Frode Alfheim.

Industri Energi vil nå intensivere arbeidet mot regjeringen for at en ny lov om pensjonstrygd for sjømenn skal ferdigstilles så snart som mulig.

Vi har bedt om et snarlig møte med arbeids- og sosialminister Anniken Hauglieom denne saken, sier Alfheim.

Alfheim understreker at er det viktig at folk nå gjenopptar arbeidet. – Jeg ønsker Industri Energis, Safes og DSOs medlemmer god tur tilbake på jobb, sier Frode Alfheim.