I helgen samles 178 unge medlemmer på ungdomskonferanse

Leder av Industri Energis ungdungdomsutvalg, Karl Ruben Gaasø. Foto: Rikke Jeppson.
Leder av Industri Energis ungdungdomsutvalg, Karl Ruben Gaasø. Foto: Rikke Jeppson.

fredag 19. oktober 2018

– Jeg har gruet meg litt, fordi dette er et stort og komplisert arrangement, men nå begynner godfølelsen å komme, sier leder av ungdomsutvalget i Industri Energi, Karl Ruben Gaasø.

Ungdomskonferansen holdes på Værnes i Trondheim. Det er både landsmøte og skoleringsarena i ett, og for mange er dette deres første møte med fagbevegelsen.

– Da er det mange ting som skal fungere for at alle skal føle seg velkommen. Før hver plenumsdebatt kjører vi en gjennomgang av hvordan det skal foregå slik at ikke de som er erfarne kjører løpet, sier Gaasø.

Han understreker at dette burde vært standard på alle møter og konferanser i fagbevegelsen, for både unge og gamle.

– Det er likevel skummelt å gå på en talerstol foran nesten 200 mennesker, og jeg gleder meg til å se nye folk bryte barrierene sine ved å gå på talerstolen.

Midlertidige stillinger hovedtema

Industri Energi har satset på ungdom. Det startet med rundt 30 deltakere. 12 konferanser senere har Industri og Energi sin ungdomskonferanse blitt den største innen fagbevegelsen.

Hovedtemaet denne helgen er midlertidige stillinger. I salen hvor konferansen holdes, henger det bannere med slagordene “Arbeiderkamp”, “Vi bygger landet”, “Likestilling” og “Solidaritet”.

– Vi ser at flere og flere unge går i midlertidige stillinger lengre og lengre. Med den usikkerheten det fører med seg for unge i etableringsfasen, synes ikke vi at det er den riktige veien å gå, understreker Gaasø.

Gleder seg til debatten om uttalelser

I helgen skal det vedtas handlingsplan, det skal holdes verksteder og det er valg.

Hva ser du mest frem til?

Jeg ser nok mest frem til debatten om uttalelser, fordi det alltid er artig å se hva folk engasjerer seg for, sier lederen av ungdomsutvalget.