Høyestrett har avvist anke fra Bristow i sak om virksomhetsoverdragelse: – En seier som vil få betydning for mange

Eyvind Mossige, advokat (H) for Industri Energi understreker at dette er en viktig seier med vidtrekkende positive konsekvenser for ansatte.
Eyvind Mossige, advokat (H) for Industri Energi understreker at dette er en viktig seier med vidtrekkende positive konsekvenser for ansatte.

onsdag 6. mars 2019

Industri Energi førte sak for medlem som mistet jobben da Bristow overtok Equinor-kontrakt fra CHC Helikopter Service på Flesland. Etter seier i lagmannsretten i fjor og avvisning av anke fra Bristow, er det endelig klart at medlemmet både beholder jobben og får utbetalt 650.000 kroner.

– Dette er en svært viktig seier, og ikke bare for dette ene medlemmet, sier Industri Energi-advokat Eyvind Mossige, som har ført saken med LO-advokat Alexander Cascio som partshjelp.

– Seieren vil få betydning langt utover denne saken. Dette betyr at ansatte er sikret retten til å bli med videre selv om selskapet de jobber for mister en kontrakt og et annet overtar. De som jobber på selve heliporten/flyplassen har rett til å beholde jobbene sine, forklarer Mossige.

Bakgrunnen er som følger: Med hjelp fra Mossige Cascio gikk et av våre medlemmer til søksmål mot Bristow, med krav om at hennes arbeidsforhold i CHC Helikopter Service ble overført til Bristow med grunnlag i reglene om virksomhetsoverdragelse.

I november 2018 vant vi i Gulating lagmannsrette, og vårt medlem ble tilkjent erstatning for tapt arbeidsfortjeneste og Bristow dømt å betale saksomkostninger. Bristow forsøkte anke, men etter avvsiningen fra Høyestrett er altså nå dommen fra Gulating rettskraftig.

Takket være enkeltmedlemmer som vil stå frem og kjøre sak, kan vi vinne saker som er viktige for mange

Mossige berømmer vårt medlem for den viktige innsatsen – som altså vil kunne komme mange andre arbeidstakere til gode.

– Det at vi har medlemmer som er villige til å stå frem og hevde sin rett, har enorm betydning. Det er på denne måten vi kan vinne frem i slike viktige saker, sier Mossige, som også understreker at når vi tar en sak for et medlem, så er det forbundet som tar saksomkostningene – uansett tap eller seier.

I tillegg til at vårt medlem nå får utbetalt 650.000 kroner, i hovedsak for økonomisk tap og renter på det, får Industri Energi betalt 465.000 og LO 150.000 kroner i saksomkostninger.

Les også denne artikkelen fra november 2018 fjor for mer bakgrunn om saken og kommentarer fra Hans Petter Jensen, klubbleder i CHC Helikopter Service.