Hovedoppgjøret 2020: Forhandlingene på sokkelavtalene er i gang

Forhandlingsutvalget på sokkelavtalene er samlet i Stavanger. Foto: Atle Espen Helgesen
Forhandlingsutvalget på sokkelavtalene er samlet i Stavanger. Foto: Atle Espen Helgesen

mandag 7. september 2020

Forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk olje og gass for operatør-, boring- og forpleiningsansatte startet mandag ettermiddag. Det er satt av to dager til forhandlingene.

Forhandlingene på de såkalte sokkelavtalene (operatør, boring og forpleining) startet med kravoverlevering ved Norsk olje og gass sitt kontor i Stavanger mandag ettermiddag.

-Årets hovedoppgjør har blitt meget spesielt på grunn av koronasituasjonen, men vi skal sørge for et godt oppgjør for våre medlemmer, sier Lill-Heidi Bakkerud, nestleder i Industri Energi og forhandlingsleder.

Forhandlingene på sokkelavtalene er først ut av 15 overenskomster Industri Energi skal forhandle på i løpet av høsten. Utgangspunktet for forhandlingene er frontfagsoppgjøret.

Lill-Heidi Bakkerud minner om at det i år er et hovedoppgjør der det forhandles om alle bestemmelsene i tariffavtalene, og at det er streikerett.

Sokkelavtalene omfatter drøyt 4300 Industri Energi-medlemmer.

Industri Energis forhandlingsutvalg: Lill-Heidi Bakkerud (forhandlingsleder), Industri Energi Jørn Erik Bøe, Industri Energi Per Martin Labråthen, Equinor Per Steinar Stamnes, Equinor Ingard Haugeberg, Aker BP Tore Vik, Aker BP Eirik Birkeland, ConocoPhillips Geir Stengårdsbakken, ConocoPhillips Martha Skjæveland, Vår Energi Heidi Helvig, Wintershall DEA Per Holstein, ESS Herdis Eide, COOR Leif Harall Salomonsen, Sodexo Ronny Østebrød, 4Service Jan Inge Olsen, KCA Deutag

Lill-Heidi Bakkerud leder sokkelforhandlingene for Industri Energi. Foto: Atle Espen Helgesen
Lill-Heidi Bakkerud leder sokkelforhandlingene for Industri Energi. Foto: Atle Espen Helgesen