Hovedoppgjøret 2020: Forhandlingene om oljeserviceavtalen har startet

Industri Energi sitt forhandlingsutvalg på oljeserviceavtalen. Foto: Atle Espen Helgesen
Industri Energi sitt forhandlingsutvalg på oljeserviceavtalen. Foto: Atle Espen Helgesen

tirsdag 20. oktober 2020

Tarifforhandlingene mellom Industri Energi og Norsk olje og gass om oljeserviceavtalen startet tirsdag ettermiddag i Stavanger. –Vi forventer et godt oppgjør for våre medlemmer, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Frode Alfheim har en klar forventning om et oppgjør i tråd med frontfaget med, økt kjøpekraft for medlemmene og at man får justert enkelte bestemmelser i overenskomsten.

-Oljeservicebransjen står i en krevende situasjon på grunn av koronapandemien. Samtidig har Industri Energi vært med og sørget for å få på plass oljeskattepakken som hele bransjen nyter godt av. Vi forventer reelle forhandlinger og et godt oppgjør for våre medlemmer, sier han.

Skal vedlikeholde ny lønnsmatrise

Forhandlingslederne Jan Hodneland fra NOG (tv) og Frode Alfheim fra Industri Energi ved oppstarten av forhandlingene. Foto: Atle Espen Helgesen
Forhandlingslederne Jan Hodneland fra NOG (tv) og Frode Alfheim fra Industri Energi ved oppstarten av forhandlingene. Foto: Atle Espen Helgesen

Han viser til at oljeserviceavtalen har en ny lønnsmatrise fra januar 2019, som må vedlikeholdes i tråd med intensjonen i avtalen.

Frode Alfheim og 10 tillitsvalgte fra bransjen stiller i Industri Energis forhandlinger om oljeserviceavtalen med Norsk olje og gass. Det er satt av to dager til forhandlingene.

Totalt 6500 medlemmer innenfor oljeserviceområdet

Overenskomsten omfatter drøyt 30 leverandørbedrifter som er medlem i Norsk olje og gass. I tillegg er den gjort gjeldende for ytterligere 30 bedrifter med ansatte både offshore, på land og innenfor dykking. Industri Energi har totalt rundt 6500 medlemmer innen oljeserviceområdet.

I år er det et hovedoppgjør, hvor det forhandles om alle bestemmelsene i tariffavtalene, i tillegg til lønn. Det forhandles med alle rettigheter, inkludert streikerett.

Industri Energis forhandlingsutvalg:

Frode Alfheim (forhandlingsleder)

Einar Johannesen (forbundssekretær, Industri Energi)

Kjell Vestly (Oceaneering)

Knut Nesland (Halliburton)

Aase Fintland (Schlumberger)

Atle Bertelsen (Baker)

Ulf Tegner (Altus Intervention)

Kent Johnsen (Aker Solutions)

Terje Nysted (Weatherford)

Knut Eivind Aadland (Speedcast)

Johnny Hagen (Subsea7)

Christopher Talgø (Archer)