Hovedoppgjøret 2020: Forhandlingene om landbaseavtalen har startet

Industri Energis forhandlingsutvalg på landbaseavtalen. Foto: Atle Espen Helgesen
Industri Energis forhandlingsutvalg på landbaseavtalen. Foto: Atle Espen Helgesen

tirsdag 27. oktober 2020

Tarifforhandlingene mellom Industri Energi og Norsk olje og gass om landbaseavtalen startet tirsdag formiddag i Stavanger. –Vi forventer et godt oppgjør i tråd med frontfaget, sier Lill-Heidi Bakkerud, nestleder i Industri Energi.

Lill-Heidi Bakkerud, som leder landbaseforhandlingene for Industri Energi, forventer et oppgjør med økt kjøpekraft for medlemmene og at man får justert flere bestemmelser i overenskomsten.

Industri Energi har over 800 medlemmer på landbaseoverenskomsten. Disse jobber på forsyningsbaser langs hele kysten i følgende bedrifter: KCA Deutag Drilling Norge, ASCO Norge, NorSea, Coast Center Base, Vestbase, Westport, Wergelandbase, Polarbase, CCB Mongstad, Helgelandsbase, MRC Global Norway, Hamek, Kristiansundbase og Saga Fjordbase.

I tillegg er det en del tilslutningsbedrifter som IKM Testing, IKM Laboratorium, Applus RTD, Enermech, Maritime Waste Management og NPT Testing.

Totalt er drøyt 1300 Industri Energi-medlemmer knyttet til avtalen.

I år er det et hovedoppgjør, hvor det forhandles om alle bestemmelsene i tariffavtalene, i tillegg til lønn. Det forhandles med alle rettigheter, inkludert streikerett.

Landbaseavtalen er en minstelønnsavtale, der forhandlingene fortsetter lokalt når de sentrale forhandlingene er ferdig.

Industri Energis forhandlingsutvalg:

Lill-Heidi Bakkerud (forhandlingsleder)

Gunn Tjessem

Erling Holmefjord

Lars Terje Standal

Espen Cornell Jacobsen

Sven-Inge Olsen

Ola Jacob Sønsthagen (observatør)

Jan Petter Ravndal (observatør)