Hovedoppgjøret 2020: Brudd i statsoppgjøret

Egil André Aas, leder i LO Stat.
Egil André Aas, leder i LO Stat.

mandag 14. september 2020

LO Stat, YS Stat, Unio og Akademikerne brøt mandag ettermiddag forhandlingene i hovedoppgjøret i staten. Oppgjøret havner nå på Riksmeklerens bord. Industri Energi har i overkant av 80 medlemmer som er omfattet av oppgjøret i staten.

-Dette forhandlingsbruddet må staten ta på seg ansvaret for. Vi var villig til å finne en løsning hvor vi tar hensyn til den spesielle situasjonen landet og norsk arbeidsliv er i under pandemien. Men vi møtte en motpart som åpenbart hadde bestemt seg på forhånd, sier leder Egil André Aas i LO Stat .

Aas forteller at tilbudet fra staten innledningsvis var null, og at de ikke har endret posisjon i løpet av forhandlingene.

-De har rett og slett låst seg. Og da var det heller ikke noe poeng å forhandle videre. Det er svært sjeldent at vi bryter forhandlinger før fristen, men denne gangen måtte det til, sier Aas.

Forhandlingene går videre til mekling hos Riksmekleren.

Industri Energi har i overkant av 80 medlemmer som er omfattet av oppgjøret i staten, gjennom Oljedirektoratet og Petroleumstilsynet i Stavanger, samt Høgskulen på Vestlandet (Dykkerutdanningen).

Les pressemeldingen fra LO stat her.