Hilde Merete Aasheim er ny Hydro-sjef: – En svært god arvtager

Hilde Merete Aasheim er ny konsernsjef i Hydro. Foto: Hydro.
Hilde Merete Aasheim er ny konsernsjef i Hydro. Foto: Hydro.

mandag 18. mars 2019

– Vi takker Svein Richard Brandtzæg for imponerende innsats med å utvikle norsk, grønn industri og arbeidsplasser. Nå ser vi frem til å jobbe sammen med Hilde Merete Aasheim, en industriperson vi kjenner godt fra før av og som kommer til å være en svært god arvtager, sier forbundsleder i Industri Energi Frode Alfheim og Hydro-tillitsvalgt Sten Roar Martinsen.

I dag mandag 18. mars kom nyheten om at Hilde Merete Aasheim er ny konsernsjef i Hydro, etter at Svein Richard Brandtzæg har valgt å gi fra seg stafettpinnen etter ti år i rollen.

Vi i Industri Energi takker Brandtzæg for innsatsen, og ønsker Aasheim til lykke med den nye jobben – en rolle vi tror hun vil fylle svært godt.

Kjent for godt samarbeid med ansatte og tillitsvalgte

Aasheim har industriell erfaring som strekker seg over hele tre tiår, og kommer fra stillingen som konserndirektør og leder for Hydros forretningsområde Primæraluminium. I tillegg til Hydro har hun blant annet jobbet i Elkem og Statoil og Hydro.

– Jeg er svært godt fornøyd. I tillegg til at hun har lang fartstid fra industrien, er Aasheim er kjent for god dialog med ansatte og tillitsvalgte, sier Sten Roar Martinsen, som er leder av Alnor Kjemiske Fagforening på Hydro Karmøy.

– Hun er en kjempebra arvtager som vi kjenner godt fra før av, fra flere roller både i Hydro og Elkem, så her ligger alt til rette for å fortsette det gode samarbeidet Hydro-systemet er kjent for, legger forbundsleder Frode Alfheim til.

Berømmer Brandtzægs solide innsats for norsk aluminiumsindustri

Alfheim og Martinsen takker samtidig Svein Richard Brandtzæg for arbeidet han har gjort i løpet av sine år som toppsjef, og trekker frem investeringer og gjenoppstart på verkene på Sunndal og Husnes – og teknologipiloten på Karmøy.

– Hydro tenker langsiktig og har investert i arbeidsplasser. Det er utrolig viktig, sier Frode Alfheim.

– Jeg vil også berømme Brandtzæg for å ha fått på plass tilstrekkelig tilgang på råstoff, og på den måten lagt grunnlaget for det som har vært mantraet hans hele veien: en sterk norsk aluminiumsindustri, sier Frode Alfheim.

Brandtzæg fikk til mye, til tross for svært tøffe år i aluminiumsmarkedet.

– Han overtok Hydro i en ekstremt krevende tid, med finanskrisen og alle problemene som fulgte av den, men har klart å sette spor etter seg i sterkt monn. Han har vært en god talsperson for aluminium, og arven går nå videre til en ny, stødig person med Hilde, sier Sten Roar Martinsen.