Fra og med 1. oktober overføres advokatforsikringen til HELP

– Det blir “business as usual” pluss et større juridisk fagmiljø nå som vi går over til HELP, sier Torbjørn Teigland i Industri Energi.
– Det blir “business as usual” pluss et større juridisk fagmiljø nå som vi går over til HELP, sier Torbjørn Teigland i Industri Energi.

tirsdag 24. september 2019

– Dette er en overgang som vil komme medlemmene til gode. HELP er en svært trygg og solid aktør, og har lang erfaring med å hjelpe privatpersoner og medlemmer i fagforbund, sier Torbjørn Teigland i Industri Energi.

Som medlem i Industri Energi har du tilgang til gratis advokat. Fra og med 1. oktober vil denne medlemsfordelen leveres av HELP Forsikring, i stedet for Min Advokat.

Teigland, som jobber med advokatforsikringen og andre medlemsfordeler i Industri Energi, sier at det er én praktisk ting medlemmene må merke seg når det gjelder endringen:

– Fra og med 1. oktober kontakter du HELP i stedet for Min Advokat hvis du trenger advokathjelp i privatlivet.

«Business as usual» – pluss større juridisk fagmiljø

– Utover det blir det ingen store endringer, det blir «business as usual» med fortsatt god juridisk hjelp til medlemmene, sier han, og understreker:

– I den grad noen vil merke forskjell så tror jeg det vil være av det positive slaget: Flesteparten av de dyktige advokatene i Min Advokat blir med over til HELP – hvor det fra før av jobber 120 andre advokater. Et stort juridisk fagmiljø som dette kan helt klart være et pluss.

HELP har vokst jevnt og trutt og fått hele 16 LO-forbund med på ordningen siden starten i 2009. Det er med andre ord et godt innarbeidet og velsmurt system vi nå blir en del av.

Som medlem vil du motta hjelp innenfor de samme rettsområdene som under Min Advokat, og det er altså ikke så mye mer du trenger å tenke på enn at fra 1. oktober av er det HELP du kontakter når du trenger juridisk hjelp privat.

Allikevel skjønner vi godt at mange helt sikkert har spørsmål rundt denne overgangen, for eksempel hvis du allerede har en pågående sak hos Min Advokat. Eller, kanskje du rett og slett ikke kjenner så godt til advokatforsikringen vår?

Derfor har vi sammen med HELP laget en oversikt som forhåpentligvis forklarer på en enkel måte hva ordningen er, og svarer på de viktigste spørsmålene rundt overgangen til HELP.

Spørsmål og svar

Advokatforsikringen fra HELP gir deg i praksis ubegrenset advokathjelp innenfor de rettsområdene privatpersoner vanligvis trenger det: Familie- og arverett, fast eiendom (ikke kjøp og salg av bolig), kjøpsrett, netthets og ID-tyveri.

Dette er for det første en ny måte å tilby advokathjelp på fordi du som klient ikke betaler timepris til advokaten. Ved at mange betaler litt hver i måneden, kan alle få hjelp når de trenger det – til saken er løst.

De fleste saker løser seg utenfor domstolene, og har du et juridisk spørsmål, kan du enkelt kontakte advokaten din hos HELP. Men noen saker må løses i retten, og da får du hjelp til det også. Helt til saken er avgjort ved dom.

Dette gir langt flere tilgang til advokat, og gjør det mulig for alle organiserte å ivareta sine interesser.

Hva kan jeg bruke advokatforsikringen til?

Bruk den til stort og smått! Advokatforsikring gjør det mulig å få svar på små og store juridiske spørsmål. HELPs advokater hjelper deg gjerne med samboeravtale og testament, kjøpekontrakt for bruktbil, husleieavtale, med mer. Til dette har HELP også utviklet landets beste digitale avtaleverk. Prøv det selv ved å logge deg inn på help.no/minside ved hjelp av BankID.

Typiske saker du kan få hjelp til:

 • Utforming av testament eller samboeravtale eller spørsmål om fordeling av arv
 • Uenighet ved samlivsbrudd om hvor barna skal bo, og om det økonomiske oppgjøret
 • Kjøp og salg av varer (for eksempel kjøp og salg av bil) og håndverkertjenester
 • Nabotvister, servitutter og festeavtaler
 • Husleiesaker
 • Spørsmål knyttet til borettslag og sameier om for eksempel vedlikeholdsansvar, med mer
 • Hjelp med byggesøknaden og andre spørsmål innen plan- og bygningsrett
 • Krenkende nettpublisering

Trenger du hjelp i retten, får du advokathjelp til det også. HELPs advokater har ført flere saker helt til Høyesterett for sine klienter, blant annet om reklamasjonsrett ved forbrukerkjøp og om bosted for barn.

Se vilkårene for en detaljert oversikt over forsikringsdekningen.

Gjelder advokatforsikringen familien min også?

Det korte svaret: Ja. Advokatforsikringen dekker de som bor under samme tak som deg, med inntil to voksne og hjemmeboende barn under 20 år.

I tillegg gir advokatforsikringen dekning etter norsk, svensk og dansk rett ettersom HELP har ansatte advokater og jurister i både Norge, Sverige og Danmark.

Hvem blir min advokat nå?

HELP er landets største advokatmiljø for privatpersoner og legger stor vekt på kompetansedeling og opplæring – slik at alle skal få den samme, gode advokathjelpen.

Hvis du allerede har fått hjelp gjennom Min Advokat, eller har en pågående sak, vil du beholde samme advokat, så langt det er mulig. Ansatte advokater i Min Advokat er virksomhetsoverført til HELP Forsikring.

HELP er med flere enn 120 advokater leverandør av advokathjelpen til øvrige medlemmer i alle forbund med kollektiv advokatforsikring.

Hvis jeg trenger juridisk hjelp nå, hvor kan jeg henvende meg?

Fram til 1. oktober meldes saker til Min Advokat som før.

Fra og med 1. oktober meldes saker til HELP på følgende måter:

 1. Via help.no/minside
 2. På e-post til post@help.no
 3. På telefon 22999999.