Gratulerer Anniken Hauglie som ny leder i Norsk olje og gass

Anniken Hauglie er ansatt som ny leder i Norsk olje og gass. Her på Industri Energis HMS-konferanse. Foto: Atle Espen Helgesen
Anniken Hauglie er ansatt som ny leder i Norsk olje og gass. Her på Industri Energis HMS-konferanse. Foto: Atle Espen Helgesen

tirsdag 31. mars 2020

Tidligere arbeidsminister Anniken Hauglie (47) er ansatt som ny administrerende direktør i bransjeforeningen Norsk olje og gass.

–Jeg vil gratulere henne med ny jobb og ønske velkommen til Norges mest spennende bransje. Samtidig er det jo litt synd at starten hennes skulle skje i en slik alvorlig situasjon som vi er i nå, sier Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi.

Han gir Hauglie gode skussmål fra tiden som arbeidsminister og med ansvar for Petroleumstilsynet.

– Vi samarbeidet godt under sist oljekrise – da petroleumsnæringen nedbemannet og mange var bekymret for sikkerheten. Anniken har gjort mye bra og hun kjenner spesielt godt til HMS-delen av bransjen. De erfaringene og arbeidet må hun huske på i sin nye jobb, sier Alfheim.

Anniken Hauglie er utdannet cand.polit fra Universitetet i Oslo og har hatt en rekke stillinger og verv innen politikk, blant annet som byråd i Oslo og drøyt fire år som arbeids- og sosialminister.

Som tidligere statsråd skal Karantenemnda avgjøre når Anniken Hauglie kan starte i stillingen.