Geir Terje Stengårdsbakken tildelt den første Gullklubba

Avtroppende nestleder i Ekofisk-komiteen, Geir Terje Stengårdsbakken, ble den aller første mottaker av Industri Energis høyeste hederspris «Gullklubba».

Gullklubba er Industri Energi sin nyopprettede hedersbevisning til tillitsvalgte. Den skal tildeles tillitsvalgte som har utmerket seg helt spesielt og med minst 20 års aktivt verv som tillitsvalgt i forbundet.

-Vi har lenge diskutert behovet for at Industri Energi trenger en egen hederspris utover LOs «Pioneren», for å hedre tillitsvalgte med lang fartstid i forbundet og som har utmerket seg spesielt. Opprettelsen av denne prisen er også en anerkjennelse av viktigheten av tillitsvalgte og den rollen de utøver på vegne av medlemmene og forbundet, sier nestleder Lill-Heidi Bakkerud.

Hun overrakte den aller første Gullklubba til Geir Terje Stengårdsbakken i Ekofisk-komiteen, tirsdag kveld.

-Geir Terje er en verdig mottaker av den aller første Gullklubba. Han har vært i Ekofisk-komiteens styre helt siden år 2000 til i dag. Han er en tydelig stemme og bidragsyter for Ekofisk-komiteen, fagorganisering og samhold ute på arbeidsplassen, sier Bakkerud.

Stått i front i mange tøffe kamper

Før Stengårdsbakken ble valgt som nestleder for seks år siden, var han styremedlem og hovedverneombud.

-Geir Terje har et ektefølt engasjement for fagbevegelsen. Han har lagt ned en betydelig innsats og hatt en avgjørende stemme for sikkerhets- og fagforeningsarbeidet på Ekofisk og i bransjen som helhet.

Han har stått i front i mange tøffe kamper og presset fram bedre vilkår for sine arbeidskamerater. -En av de største seirene hans var å få slutt på praksisen med såkalt samsoving, eller lugardeling, på Ekofisk, sier Bakkerud.

Ektefølt engasjement

Stengårdsbakken har de siste årene vært tett på det sentrale fagforeningsarbeidet i forbundet. -Hans bidrag har gitt han tilnavnet «Stolpegårdsbakken». Alle som kjenner hans røffe stil og mantra om at stolpene må settes på plass, forstår hvorfor dette tilnavnet oppsto, sier Bakkerud.

Hun mener det er beundringsverdig at han klarer å holde et slikt ektefølt engasjement for fagbevegelsen og sine arbeidskamerater, på et slikt nivå, til enhver tid. -Det er dette som er ryggraden i vår bevegelse, sier Bakkerud.

Stengårdsbakken sier det er med stor ydmykhet han mottar prisen. -Jeg er utrolig stolt og takknemlig. Det er engasjementet som har drevet meg i alle disse årene, for hva mer kan man ønske seg i livet enn å få tillit, sier han.