Ferdig med første etappe av forhandlingene med Norsk olje og gass

Industri Energi forhandlet med Norsk olje og gass på fire avtaler samtidig.
Industri Energi forhandlet med Norsk olje og gass på fire avtaler samtidig.

torsdag 15. mars 2018

På tross av lite forhandlingsrom i første del av forhandlingene har Industri Energi kommet til enighet med Norsk olje og gass (NOG) på to av fire avtaler. – Vi er nå ferdig med første etappe av et lengre forhandlingsløp, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Industri Energi kom natt til torsdag til enighet med Norsk olje og gass i de forbundsvise sløyfene på sokkelavtalene (operatør, boring og forpleining) og landbaseavtalen. Vi lyktes ikke å komme til enighet på bransjeavtalen og har signert uenighetsprotokoll på denne. For oljeservice er den forbundsvise sløyfen ennå ikke ferdigforhandlet.

Forbundsleder Frode Alfheim viser til at årets oppgjør er et samordnet oppgjør der vi står sammen i LO for å sikre medlemmene våre Afp og økt kjøpekraft. – Det er våre viktigste krav i år, sier Alfheim.

For normallønnsavtalene (oljeservice og sokkelavtalene) skal det gjennomføres forhandlinger i mai for regulering av lønnsmatrise og eventuelt regulering av skift/natt-tillegg.

I tillegg skal det i operatørselskapene, landbaseavtalebedriftene, bransjeavtalebedriftene og i bedriftene som er omfattet av oljeserviceavtalen gjennomføres lokale forhandlinger.