Feiret Norgesplaster med kake og forbundsleder-besøk

Ansatte på Norgesplaster feiret fredag formiddag at Orkla nylig bestemte seg for å satse videre på fabrikken i Vennesla, fremfor å flytte ut produksjonen til Spania.

Norgesplaster-fabrikken i Vennesla har i flere måneder vært nedleggingstruet, etter at eierne igangsatte et prosjekt for å se på muligheten for utflagging til Spania. For en drøy uke siden kom endelig beskjeden de ansatte hadde drømt, men knapt turt å håpe på: produksjonen forblir i Vennesla og arbeidsplassene er reddet.

– Jeg er utrolig stolt over det solide arbeidet dere har gjort for å få dette til, sier forbundsleder Frode Alfheim til den glade gjengen.

Forbundslederen roser tillitsvalgt Anita Thorsen for innsatsen og trekker spesielt frem hvordan hun involverte og mobiliserte både forbundet, politikere og media til støtte for fabrikken.

Også Cay Nordhaug fra politisk ledelse i forbundet deltok på markeringen. Det er hans tredje besøk på Norgeplaster i anledning saken.

– Dette er gøy, for dere er jo en så fantastisk fin gjeng. Det er som en stor familie og det er lett å se at her er det et godt arbeidsmiljø, sier han.

Styret i fagforeningen sammen med forbundsleder Frode Alfheim og Cay Nordhaug fra politisk ledelse. Foto: Johnny Håvik

Tillitsvalgt Thorsen strålte og viste frem produksjonen

Tillitsvalgt Anita Thorsen strålte og fortalte i sin tale at hun hadde satt stor pris på samarbeidet med forbundet og at det ble anledning til å feire seieren sammen.

Etter å ha markert seieren i kantina, inviterte fagforeningen Alfheim og Nordhaug på omvisning i produksjonen for å treffe de ansatte.

– Det er veldig artig og lærerikt å se hvordan produktene på Norgesplaster blir til, og ikke minst å få hilse på flere av de ansatte og kjenne på den gode stemningen de opplever nå, sier de to.