Entusiastisk etter åpning av nytt batteriforsknings­senter i Grimstad

– Det er jo kjempeviktig for at den norske teknologien skal videreutvikles at vi har et slikt forsknings- og innovasjonssenter. Det er helt fantastisk at Morrow Batteries satser på det, sier arbeidsutvalgsmedlem Cay Nordhaug i Industri Energi.

Forbundsleder Frode Alfheim og Cay Nordhaug fra ledelsen i forbundet, deltok i dag på åpningen av Morrows nye forsknings- og innovasjonssenter i Grimstad, som strekker seg over tre etasjer og skal være en del av Universitetet i Agder (UIA).

Ifølge en pressemelding fra Morrow Batteries vil rundt 80 forskere jobbe med batteriforskning i det nye senteret, som skal tilby kunnskap og ekspertise som tidligere ikke har vært tilgjengelig i Norge.

Nordhaug erkjenner at det er kjempefint å bli invitert til en slik type åpning.

– Vi er kjempefornøyde med å kunne ha en så god, fin og tett dialog med Morrow Batteries som det vi har. Vi organiserer jo ti av operatørene som jobber der, og i tillegg så har vi en god dialog med bedriften når det kommer til næringsvilkår og rammevilkår, sier han.

Administrerende direktør i Morrow Batteries, Lars Christian Bacher (t.v) under åpningen. Foto: Cay Nordhaug.

En helt ny bransje

På senteret vil de jobbe med utvikling av neste generasjons batteriteknologi.

Nordhaug sier at Morrow Batteries viser en tydelig satsing når de bygger et slikt forskningssenter.

– Dette er jo en helt ny bransje som er helt ny i Norge og vi heier jo på industrien, sier han og legger til:

– Vi tror virkelig at dette skal bli en suksessfaktor i Norge, som den ellers tradisjonelle landbaserte industrien er, sier han.

Fylkesordfører jubler

Nettavisen Khrono forteller at Universitetet i Agder (UIA) skal spille en stor rolle i utviklingen av senteret, og rektor Sunniva Whittaker sier at universitetet så langt er henrykt over samarbeidet med Morrow Batteries, som er et norsk firma.

Snoren klippes. Foto: Cay Nordhaug.

NRK skriver også at åpningen har blitt møtt med stor entusiasme.

– Åpningen av Morrows nye forsknings- og innovasjonssenter i Grimstad er en stor dag for Agder, Arendal og Grimstad, sier fylkesordfører Arne Thomassen (H).