Endelig beslutning er tatt, nå starter byggingen på Hydro Husnes

En stor dag for leder Ørjan Normann i Husnes Kjemiske Fagforening, alle ansatte, lokalsamfunnet og norsk aluminiumsindustri.
En stor dag for leder Ørjan Normann i Husnes Kjemiske Fagforening, alle ansatte, lokalsamfunnet og norsk aluminiumsindustri.

onsdag 19. september 2018

I dag kom nyheten om Hydro har tatt en endelig byggebeslutning på Hydro Husnes. Satsingen betyr doblet produksjon, 90 nye arbeidsplasser og en investering på 1,4 milliarder kroner.

Den andre produksjonslinjen på verket, B-hallen, oppgraderes og er forventet å starte opp i 2020.

– Dette er en gledens dag for alle som jobber her, for Husnes, Kvinnherad kommunen, distriktet og for hele den norske kraftforedlende industrien, sier en svært glad Ørjan Normann, leder av Husnes Kjemiske Fagforening.

B-Hallen på Husnes ble stengt i 2009, og Normann forklarer at Husnes var det verket som ble hardest rammet av finanskrisen 2007/8. Produksjonen ble kuttet med 50 prosent. Mange i kommunen ble også rammet av nedgangen i oljeindustrien.

Gleden var derfor stor da Hydro kunngjorde investeringsbeslutning i desember i fjor. Etter den tid har Hydro jobbet videre med detaljene, og nå er altså beslutningen om å åpne og oppgradere B-hallen endelig.

– En stor lagseier

Ørjan Normann understreker at dette er et resultat av godt og målrettet arbeid i flere ledd.

– Dette er en stor lagseier, det viser hva vi kan få til når vi står sammen, sier Norman.

– Jeg vil takke alle ansatte som har stått på og jobbet hele veien, og jeg vil takke Hydro som tydelig viser langsiktighet og lever opp til slagordet om «100 nye år i Norge».

– Og jeg vil takke LO, med Industri Energi i spissen, for å kjempe for langsiktige rammevilkår som muliggjør industriell satsning som dette i Norge. CO2-kompensasjonsordningen er et klokkeklart eksempel, den var helt avgjørende for at Husnes kunne overleve som bedrift, sier Normann.