Brudd i lønnsforhandlingene mellom LO og NHO

torsdag 14. mars 2019

LO har torsdag ettermiddag brutt forhandlingene med NHO i lønnsoppgjøret. Nå er det opp til Riksmekleren å hindre storstreik i privat sektor. – Det er skuffende at NHO ikke ville komme norske arbeidstakere i møte, sier LO-leder Hans Christian Gabrielsen.

Brudd i lønnsforhandlingene mellom LO og NHO. Nå må partene møtes hos Riksmekleren tirsdag 3. april. Foto: LO
Brudd i lønnsforhandlingene mellom LO og NHO. Nå må partene møtes hos Riksmekleren tirsdag 3. april. Foto: LO

LO har i dag 14. mars brutt forhandlingene med NHO i lønnsoppgjøret, og varslet avtale- og plassoppsigelse for ca 163 000 medlemmer privat sektor. Forhandlingene, som har pågått siden 11. mars, har ikke ført fram. Det betyr at oppgjøret nå går til mekling.

– Etter flere år med svært lav reallønnsvekst har våre medlemmer hatt forventninger om et oppgjør som merkes på lommeboka. Spesielt viktig for oss har det vært å løfte de lavest lønte, som er blitt hengende etter over tid, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

– LOs medlemmer har tatt ansvar i en utfordrende situasjon for norske bedrifter. Nå går det bedre i norsk økonomi, og da er det arbeidstakernes tur. Det var NHO ikke villige til å innfri på.

Partene møtes nå til mekling. Blir det ikke enighet innen meklingsutløp søndag 31. mars, er det streik fra arbeidstidens begynnelse 1. april. Omfanget av en eventuell streik meldes Riksmekleren og NHO torsdag 28. mars.