TV-aksjonen 2015: Industri Energi støtter Regnskogfondet med 50.000 kroner

Foto: Regnskogfondet/NRK
Foto: Regnskogfondet/NRK

fredag 16. oktober 2015

Regnskogfondet skal bruke pengene fra årets TV-aksjon til å bevare et regnskogsområde større enn Norge og Danmark til sammen. Industri Energi oppfordrer medlemmer, klubber og bedrifter til å bidra i kampen for å bevare verdens regnskoger.

Søndag 18. oktober er det duket for TV-aksjonen NRK 2015. I år går pengene til Regnskogfondet som jobber for å bevare regnskogen for kommende generasjoner og for de 260 millioner menneskene som har regnskogen som sitt hjem.

Gir 50.000 kroner

Forbundstyret til Industri Energi har vedtatt å bidra med 50.000 kroner til årets TV-aksjon. Samtidig oppfordrer forbundet alle medlemmer, klubber og bedrifter til å støtte aksjonen.

Regnskogen forsyner verden med mat, vann og medisiner, og bidrar til å redde klimaet på kloden. De mange menneskene som er helt avhengige av regnskogen blir drevet ut i fattigdom når skogene raseres. Ved å bidra til høstens TV-aksjon gir du en hjelpende hånd til de menneskene som kjemper for noe av det mest verdifulle vi har på kloden.

Industri Energi støtter TV-aksjonen med 50.000 kroner i 2015

Bli bøssebærer

Søndag 18.oktober kan du sammen med titusenvis av andre gå en søndagstur med mening.

For å melde deg som bøssebærer til årets TV-aksjon kan du trykke på lenken her, eller ringe 02025.

Les mer om Regnskogfondet her.

Slik kan du bidra til å redde regnskogen

Hilde Hermansen i Industri Energi har skrevet blogg om det å bevare regnskogen. Her er hennes fem råd for å bevare regnskogen:

1. Støtt TV-aksjonen og Regnskogfondets arbeid: gi penger, eller vær bøssebærer

Vi kan støtte aksjonen direkte ved å gi penger – jeg oppfordrer her og nå alle til å ha klingende eller raslende betalingsmidler tilgjengelige den 18. oktober. Vi kan være bøssebærere.

2. Spre ordet

I tillegg kan vi bruke nettverket vårt til å spre opplysninger om årets viktige TV-aksjon. Vi kan oppfordre til ikke å konsumere produkter som vil bidra til ødeleggelse av regnskogen. Som forbruker er det blant annet viktig at vi styrer unna produkter laget av edle tresorter fra regnskogene. Mye av de flotte hagemøblene er dessverre laget av trær som kommer fra regnskogen.

3. Vær en bevisst forbruker: Styr unna palmeolje og tresorter fra regnskogen

Som forbruker kan man tenke at det er kjekt med matvarer med lang holdbarhet, men i mange tilfeller er det en indikasjon på at produktene inneholder palmeolje.

Palmeolje er vegetabilsk olje som utvinnes av oljepalmetreet. Årlig hugges og brennes enorme områder med regnskog for å plante oljepalmer. Etablering av oljepalmeplantasjer er i dag den viktigste drivkraften bak avskoging i Indonesia og Malaysia.

Oljen finnes i margarin, kjeks, babygrøt, såpe, potetgull, supper, sauser, frokostblandinger og en hel rekke andre av våre forbruksvarer. I tillegg produseres biodrivstoff av palmeolje.

Mange av produsentene har gått bort fra bruk av oljen, men fortsatt har vi en del syndere der ute. Så ved å være bevisst i dine valg, verner du både om din egen helse og regnskogen.

Sommertemperaturene har latt vente på seg, men med en gang solen titter mer frem ønskes utearealet å tas mer i bruk. Kanskje ønsker du å skifte møbler i hage, terrasse eller på balkongen. Unngå da å velge møbler av tresorter fra regnskogen!

4. Støtt aksjoner i sosiale medier

Det har vist seg at folkeaksjoner i sosiale medier har hatt god effekt og påvirkning i forhold til produsenter, og det kan vi støtte opp om.

Rema 1000, Stabburet, Santa Maria (du trenger altså ikke droppe fredagstacoen) og flere andre selskaper har tatt dette på alvor.

5. Er du, eller kjenner du en lærer? Ta elevene med inn i regnskogen!

TV-aksjonen tilbyr også alle landets grunnskoler og videregående skoler et gratis undervisningsopplegg om regnskogen og menneskene som bor i den. Med dette kan vi lære opp og bevisstgjøre ungdommen slik at de kan bistå i dette viktige arbeidet.

Så selv om vi sitter i bitte, lille Norge og langt borte fra regnskogene, så kan hver og enkelt av oss bidra både i form av økonomisk støtte til TV-aksjonen og ved ikke å forbruke produkter som skader regnskogene – med det kan vi sørge for å verne om klimaet på vår klode – som igjen bidrar til at mennesker og dyr i regnskogen kan fortsette å ha livsgrunnlag der.

Bli regnskogvokter allerede i dag

Vi kan alle bidra!