Stortingsrepresentant ba Tord Lien redegjøre for Statoils planer for redningshelikopter og svekkelsen av beredskapen for Halten-Nordland

Anna Ljungren, Arbeiderpartiets representant for Nordland og medlem av Energi og miljøkomiteen på Stortinget
Anna Ljungren, Arbeiderpartiets representant for Nordland og medlem av Energi og miljøkomiteen på Stortinget

fredag 23. oktober 2015

Anna Ljungren, Arbeiderpartiets representant for Nordland og medlem av Energi og miljøkomiteen på Stortinget ba torsdag olje- og energiministeren redegjøre for hva han mener i saken om at Statoil gjør endringer som påvirkerberedskapen i etterkant av politisk behandling.

– Vi er glad for at Stortingspolitikerefra den nordlige landsdelenfølger opp saken vår i Stortinget. Hvis Statoil dropper redningshelikopter i Brønnøysund, vil det være en alvorlig svekkelse av beredskapen for Halten-Nordland, sier nestleder i Industri Energi, Frode Alfheim.

Industri Energi reagerer kraftig på at Statoil har signalisert at de vil anbefale en løsning uten stasjonering av søk- og redningshelikopter i Brønnøysund. Tidligere i uken varslet forbundet at de ville ta saken til departementet, Stortinget og Petroleumstilsynet.

Les spørsmålet til olje – og energiministeren her.

Overfor Stavanger Aftenblad bekrefter Olje- og energidepartementet at en endring av planlagt beredskap i Brønnøysund sammenlignet med det som er godkjent, er et tiltak som ikke krever ny godkjennelse av Olje- og energidepartementet.

Dette stikk i strid med Stortingets behandling av utbyggingen av Aasta Hansteen. I stortingsproposisjonen står det klart at Statoil ønsker å styrke beredskapen for Halten Nordlandområdet ved å tilføre et ekstra beredskapsfartøy lokalisert i nordlig sektor og et ekstra SAR-helikopter lokalisert i Brønnøysund.