Ptil-undersøkelse om HMS – vi oppfordrer alle medlemmer til å delta!

Hvordan opplever ansatte selv arbeidsmiljøet og sikkerheten?
Hvordan opplever ansatte selv arbeidsmiljøet og sikkerheten?

fredag 27. oktober 2017

Petroleumstilsynet ønsker å kartlegge HMS-tilstanden innen olje og gass offshore og på land. Alle som jobber på anlegg/innretning i perioden 16. oktober til 26. november inviteres til å være med på en spørreundersøkelse. Vi oppfordrer våre medlemmer til å delta, slik at vi får best mulig grunnlag for sikkerhetsarbeidet fremover!

Hvordan står det til med utviklingen i helse, miljø og sikkerhetstilstanden på norsk sokkel og petroleumsanlegg på land? Det ønsker Petroleumstilsynet (Ptil) å finne ut av gjennom den nevnte spørreundersøkelsen. Målet er å identifisere behov for tiltak og måle effekten av tidligere gjennomførte tiltak.

International Research Institute Stavanger (IRIS) har ansvaret for den praktiske gjennomføringen av undersøkelsen. Det er oppnevnt en kontaktperson på landanleggene og innretningene/felt i forbindelse med utdeling og innlevering av skjemaene.

Undersøkelsenhar blitt sendt ut annethvert år siden 2001. For to år siden svarte nesten 8.600 på undersøkelsen.

Spørreskjemaet utgjør en viktig del av arbeidet i rapporten «Risikonivå norsk petroleumsvirksomhet» (RNNP). Rapporten tar også for seg andre indikatorer på utviklingen i risikonivå for storulykker, barrierer, alvorlige personskader og fysisk kjemiske arbeidsmiljøindikatorer. Målet med RNNP er å følge utviklingen i risikonivået og være et grunnlag for forbedringer innen arbeidsmiljø og sikkerhet i næringen og i den enkeltes virksomhet. Hovedrapporten skal etter planen være tilgjengelig på Ptils nettsider i slutten av april 2018.